Кралев: Желанието ми е да вървим към увеличаване на зрителите по стадионите


Кралев: Желанието ми е да вървим към увеличаване на зрителите по стадионите

334 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се надява, че постепенно ще се увеличи броя на зрителите по футболните стадиони в страната. В момента стадионите за мачовете от Първа лига се пълнят до 50% от капацитета сиЗа сравнение: всички топ първенства в Европа завършиха сезоните си при закрити врата, а в момента двата най-големи европейски клубни турнира - Шампионска лига и Лига Европа, също се играят без публика. Спортният министър обаче е на мнението, че тези 50% скоро могат да се увеличат.

"Обществото е разделено относно темата с допускане на зрители по стадионите. Трудно е да се вземе решение, тъй като спорт без зрители не може. Всеки иска да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз смятам, че и в двата случая взехме правилно решение. Веднага след пандемията допуснахме зрители на стадионите. Разочарован съм, че в някои клубове не спазваха мерките", започна Кралев при посещение в Асеновград.

"Проявихме разбиране и толерантност и ми се иска да покажат същото. Умолявам ги да спазват изискванията, тъй като от тях зависи здравето им. Доволен съм от първия кръг, което видяхме. Нещата бяха малко по-различни. Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се увеличава бройката, която ще допуснем. Сега не може да говорим за това нещо. Нашите решения зависят от феновете и как ще се представят на мачовете. Желанието ми е да вървим към увеличаване", добави още спортният министър.

Преди седмица в лагера на шампиона Лудогорец двама футболисти дадоха положителни резултати за коронавирус. Днес обаче стана ясно, че двамата играчи вече са излекувани (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама