Ясен е изборът на БФС за нов национален селекционер


Ясен е изборът на БФС за нов национален селекционер
Снимка: БГНЕС

2059 0

В БФС вече са наясно кой ще е поредният треньор, на когото ще поверят националния ни отбор по футбол. Според "Тема спорт" на горещия стол ще седне селекционерът на младежките национали Александър Димитров. Той ще заеме мястото на Георги Дерменджиев, чийто контракт с централата не беше удължен и изтече.

Изданието твърди, че кандидатурата на 44-годишния Димитров е вече одобрена от временния президент на БФС Михаил Касабов, както и от повечето от членовете на Изпълкома. Остава само назначението му да бъде обявено официално. Очаква се това да се случи на следващото заседание на ръководния орган на футболния съюз. Много вероятно е то да бъде в средата на януари догодина.

Александър Димитров води с известен успех младежите на България досега. Той обаче няколко пъти намекна, че иска да поеме мъжкия отбор. Ако всичко е наред и двете страни се договорят официално, младият наставник ще дебютира в световната квалификация срещу Швейцария. Двубоят от цикъла "Мондиал 2022" е на 25 март в София. А какво е написал в доклада си за националния отбор Дерменджиев вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички