Кметът на Благоевград избухна: Заподозря връзка между действие на Пирин срещу БФС и "съдийски тесли"


Кметът на Благоевград избухна: Заподозря връзка между действие на Пирин срещу БФС и "съдийски тесли"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2858 0

Продължава отзвукът след двубоя от българската Първа лига между отборите на Пирин (Благоевград) и Локомотив (София). Припомняме, че още след сблъсъка им "орлетата" останаха крайно недоволни от съдийството на Георги Давидов и подадоха жалба както срещу него, така и срещу отговорника за ВАР в мача - Иво Андреев.

Най-спорносто положение бе, когато след час игра на "Васил Левски" Локомотив получи дузпа, изпусна я, но съдиите решиха, че стражът на Пирин е престъпил голлинията и изпълнението бе повторено, този път вкарано и осигурло успеха за "железничарите".

Дни след мача позиция взе и кметът на Благоевград. Той дори заподозря връзка между "тенденциозни съдийски решения" и позицията на клуба, подкрепяща Димитър Бербатов срещу настоящото ръководство на БФС. Публикуваме позицияа на кмета Илко Стоянов без редакторска намеса:

"Кметът Илко Стоянов: Заставам зад ФК „Пирин“, заедно трябва да подкрепим промяната във футбола

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изрази категоричната си позиция, по повод тенденциозното съдийство в мач с участието на ФК „Пирин“ - Благоевград.

„Отборът е една от най-ярките емблеми на града ни и ние всички трябва да го подкрепим. И ръководители, и футболисти, и привърженици, трябва заедно да застанем зад промяната и феърплея, за да може той да победи“, категоричен е Илко Стоянов.

Кметът поясни, че няма как да остане безучастен към събитията на зеления терен, а и извън него, по отношение на преднамерените действия на съдии и ръководители на българския футбол към „орлетата“.

„Нямам право и не се меся в работата на Българския футболен съюз, но това, на което ставаме свидетели в последните два месеца, започва да влияе пряко не само на привържениците на „Пирин“, но и на инвеститорите, насочили се към общината.

Само преди дни, чрез активната роля на благоевградския футболен клуб бяха доведени 30 футболисти от САЩ, направихме първите стъпки към създаването на спортна академия съвместно с университетите в града, но такива целенасочени действия от страна на БФС срещу ФК “Пирин” са в състояние да обезсмислят усилията на много хора.

ОФК “Пирин“ подкрепи и издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, което е най-естественото нещо, и ако това са опити Благоевград да се откаже от тази подкрепа или е някакаква форма на “наказание”, то означава, че в БФС не познават добре “пиринския дух”. Пожелавам успех на Димитър Бербатов и неговия екип!“, заяви Илко Стоянов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички