Пестелив Лудогорец потегли към Европа с успех над Черно море


Пестелив Лудогорец потегли към Европа с успех над Черно море
Снимка: Lap.bg

4538 0

Лудогорец победи Черно море с 2:0 в мач от 7-ия кръг на Първа лига, който се изигра на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. "Орлите" напълно заслужено победиха гостуващия тим на Илиан Илиев, след като през целия двубой имаха игрово и териториално предимство.

Срещата се състоя броени дни преди старта на Лудогорец в групите на Лига Европа и момчетата на Валдас Дамбраускас не стъпихо накриво, въпреки че очевидно не играеха на 100% от възможностите си. В четвъртък (16 септември) "зелените" гостуват на Мидтиланд!

Със спечелените 3 точки днес "орлите" заеха първото място във временното класиране в Първа лига и са с пълен актив, а Черно море остава 3-ти с 11 пункта. 

Ето и как се разви двубоят срещу Черно море:

В първите десет минути "орлите" упражниха натиск, но той доведе само до два неточни удара към вратата на гостите. Влатко Дробаров пък получи жълт картон. Все пак в 16-ата минута Елвис Ману изведе Лудогорец напред, изпреварвайки бранител на първа греда и засичайки елегантно ниското центриране от лявото крило - 1:0!

В 30-ата минута Черно море получи пряк свободен удар на далечно разстояние от вратата, но Гарсия реши да стреля - право в ръцете на Кахлина. 

Девет минути по-късно Ману вкара втори гол, но той бе отменен от страничния съдия заради засада. ВАР преразгледа ситуацията и потвърди решението.

В 51-ата минута Алекс Сантана пропиля чудесна възможност да покачи на 2:0, след като си освободи място за стрелба около точката на дузпата, но шутът му бе безобразно слаб и не уцели вратата.

В 65-ата минута в игра се появиха Кирил Десподов и Ихинио Марин на мястото на Доминик Янков и голмайстора Ману. 

120 секунди по-късно Лудогорец получи право да изпълни дузпа, след като Живко Атанасов повали Текпетей. ВАР потвърди решението на Волен Чинков, а зад топката застана Десподов и не сбърка - 2:0 за Лудогорец!

В последните 15 минути на смяна влязоха и Антон Недялков, Мавис Чибота и Георги Терзиев.

Стартовите състави:

Лудогорец: Кахлина, Гусмао, Пинас, Сантана, Гонсалвеш, Ману, Баджи, Пластун, Текпетей, Янков, Жосуе Са

Черно море: Георгиев, Димов, Дробаров, Атанасов, Попов, Дичев, Панайотов, Гарсия, Eнрике, Андраде, Велев

ПРЕДИ МАЧА

Разградани имат пълен актив от точки след четири изиграни срещи от сезон 2021/22. Два мача на тима бяха отложени заради участието му в европейските клубни турнири. 

Черно море пък има актив от 11т. след шест изиграни мача и днес ще се опита да открадне нещо от шампионите на техния "Хювефарма Арена".

Интересно е с какъв състав ще излезе Валдас Дамбраускас, предвид първата среща на Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа, която предстои. В четвъртък (16 септември) "орлите" госутват на Мидтиланд!

За последно "моряците" си тръгнаха с 3 точки от Разград на 27 май 2020 година. Тогава успехът дойде след гол на Исмаил Иса в 21-ата минута. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички