ЦСКА се сгромоляса звучно преди Рома! 10 от Славия наказаха безброй пропуски в последните секунди


ЦСКА се сгромоляса звучно преди Рома! 10 от Славия наказаха безброй пропуски в последните секунди
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10182 0

ЦСКА се сгромоляса звучно в двубоя си срещу Славия от 7-ия кръг в Първа лига. "Червените" записаха куп пропуски на актива си през целия двубой, а накрая допуснаха да бъдат изравнени от "белите", за да завърши срещата при резултат 1:1.

Точен за "армейците" първо бе нападателят Жорди Кайседо, който засече с глава центриране от ъглов удар на Греъм Кери в 62-рата минута. Малко преди попадението (54') гостите останаха с човек по-малко, след като Нгуена си изкара втори жълт картон със закъсняла и груба намеса в краката на Кери. "Червените" пък затвърдиха тенденцията да изпитват трудности с реализирането на своите дузпи и все още търси щатния си изпълнител. Този път Кери стреля от бялата точка, но твърде слабо и в ръцете на Светослав Вуцов.

Именно стражът на "белите" бе основната причина резултатът да бъде равен. Трябва да се отбележи, че в някои от тях футболистите на Стойчо Младенов трябваше да завършат по-добре и изобщо да не оставят шанс за намеса на Вуцов.

С успеха ЦСКА се нареди на 5-ото място с 10 точки от 4 мача. Трябва да се отбележи, че "армейците" са тимът с най-малко изиграни срещи от Първа лига, тъй като цели 3 от тях бяха отменени. Славия пък остава на 2-ро място с 14 точки от 7 мача. "Белите" нямат успех над "армейците" от близо 3 години, като последният такъв дойде през декември месец 2018 година.

За футболистите на Стойчо Младенов предстои много тежко изпитание в Европа, тъй като ще гостуват на Рома в първи мач от груповата фаза на Лигата на конференциите (четвъртък - 16.09). Следващото изпитание в Първа лига за "червените" пък е Ботев Враца (неделя - 19.09). За Славия предстои сблъсък с шампиона Лудогорец (неделя - 19.09).

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1 Густаво Бусато - ВРАТАР, 3 Жеферсон Серкейра Телес, 19 Иван Георгиев Турицов, 2 Юрген Матей - КАПИТАН, 29 Томас Антон Лам, 24 Карло Мухар, 10 Георги Цецков Йомов, 8 Греъм Кери, 21 Амос Юга, 9 Жорди Хосуе Кайседо, 30 Яник-Сони Вилдсхут

Славия: 21 Светослав Велиславов Вуцов - ВРАТАР, 55 Андреа Росенов Христов - КАПИТАН, 77 Георги Томов Вълчев, 23 Емил Руменов Виячки, 3 Ертан Юзеир Томбак, 16 Кемело Нгуена, 7 Петер Макрилос, 73 Иван Стоилов Минчев, 10 Радослав Кирилов Кирилов, 88 Тони Георгиев Тасев, 19 Мартин Пламенов Сораков

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Нгуена получи втори жълт картон, след като влезе опасно в единоборство с Греъм Кери и закъсня, фаулирайки своя опонент. Първоначално Кабаков пусна авантаж, но след това спря играта и след кратко забавяне показа второто официално предупреждение на младия французин. Така Славия остана с човек по-малко.

62' - 1:0! ЦСКА стигна до своето попадение, след като Греъм Кери центрира от ъглов удар, а в наказателното поле се освободи на скорост Жорди Кайседо, който засече с глава подаването и се разписа безпроблемно, като Вуцов остана без шансове да отрази удара.

В 74-ата минута Виячки събори с ръце Федерико Варела в наказателното поле и Кабаков отсъди 11-метров наказателен удар. С изпълнението се нае Греъм Кери, който стреля слабо по земя в долния ляв ъгъл на Вуцов и позволи на стража да улови топката.

Секунди по-късно Кери изведе отлично Йомов, който стреля леко встрани от вратата, но Вуцов за пореден път се намеси впечатляващо и отказа домакините.

В 78-ата минута Вилдсхут комбинира с Варела в наказателното поле, той се освободи от противниковия бранител технично и стреля в близкия ъгъл, но отново... Вуцов предложи още по-изумително спасяване с крак и запази резултата същия.

90+1' - 1:1! ЦСКА се оголи отзад и допусна изравнителен гол в последните секунди на срещата. Той бе дело на Мартин Атанасов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 15-ата минута Славия изпусна великолепна възможност, с която да поведе в резултата. В случая трябва да се отбележи страхотното спасяване на Густаво Бусато, който плонжира и изби изстрел отблизо. След това се стигна и до нов удар, но след рикошет той мина на сантиметри от страничния стълб.

Само няколко минути след това пък "армейците" отговориха със силен изстрел отдалеч на Греъм Кери, който обаче бе атрактивно спасен от Светослав Вуцов. Топката бе стигната от Георги Йомов, който след това я пусна успоредно на голлинията, но двама негови съотборници се разминаха с нея и не успяха да я засекат в опразнената врата.

В 33-ата минута ЦСКА изпусна най-добрия си шанс в срещата. Греъм Кери бе изведен от Кайседо, но първо овладяването му не бе сред най-добрите, а след това и демонстрираната скорост не бе на ниво и така бе достигнат от няколко противниковки защитници, което не му позволи да задържи преднината си пред бранителите на Славия и да остане очи в очи с Вуцов.

В 37-ата минута Греъм Кери центрира остро от ъглов удар, играч на първа греда отклони, а топката след това се отби в Георги Вълчев и бе близо до това да влезе във вратата на Славия, но Вуцов се намеси добре. Секунди по-късно Вилдсхут бе изведен сам срещу Вуцов, но стражът на "белите" отново се справи.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Армейците" са отборът от Първа лига, който за момента е изиграл най-малко мачове от началото на сезона - едва 3 при 6 изминали кръга. Както е известно, 3 от мачовете на "червените" бяха отменени заради ангажиментите на тима в Европа.

А най-тежкото от похода там тепърва започва. Само няколко дни след мача със Славия (в четвъртък - 16 септември) ЦСКА започва участието си в груповата фаза на Лигата на конференциите, а първото изпитание е възможно най-тежкото - гостуване на италианския гранд Рома. Така че Стойчо Младенов и компания със сигурност ще имат едно на ум и за тази предстояща среща.

"Армейците" обаче не могат да си позволят представянето им в Първа лига да пострада от това, както се случи през миналата година. До момента по един или друг начин успяват да нижат само победи, но всяка една от тях дойде по труден начин.

Мачът със Славия далеч няма да е по-лесен. "Белите" са временният лидер в родната Първа лига, като имат 13 точки от 6 мача. Отборът се намира в серия от 3 поредни победи, които дойдоха срещу съперници като Берое, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички