Клуб от Първа лига се отказа от мярката "60/40" след съвета на Горанов


Клуб от Първа лига се отказа от мярката "60/40" след съвета на Горанов
Снимка: Оф. сайт на Левски

1329 0

Ботев (Враца) е първият отбор от Първа лига, който е бил одобрен по правителствената програма "60/40", но обяви, че се отказва. От елитния футболен клуб заявиха, че са кандидатствали пред държавата за подпомагане на техните 41 служители, но са взели решение да изтеглят документите си.

Врачанският клуб не е получавал пари по програмата. "Поради големия медиен интерес искаме да уточним: Не сме получавали помощ по програмата 60/40. Бяхме подготвили документи за кандидатстване, но ги изтеглихме още в началото на тази седмица. Ние сме клубът с най-ниски заплати и най-малко чужденци, но въпреки това се съобразяваме със ситуацията", написаха врачани във Facebook.

Изпълнителният директор на врачани Христо Илиев пък обяви, че са се вслушали в думите на финансовия министър Владислав Горанов. "Не сме взели нищо държавата, но се отказахме от тази мярка веднага след изказването на министър Горанов. Отказването го направихме на 21 април преди обяд", заяви той пред бТВ. Преди известно време и от Лудогорец обявиха, че смятат да кандидастват по тази мярка - ето какво обявиха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички