Кирил Десподов изпреварва Христо Бонев и догонва Христо Стоичков за ценно отличие


Кирил Десподов изпреварва Христо Бонев и догонва Христо Стоичков за ценно отличие
Снимка: PAOK FC Official Facebook Page

1726 0

Капитанът на националния отбор по футбол на България - Кирил Десподов, съвсем скоро може да се сдобие с ново ценно отличие. Всъщност, то ще бъде поредното такова във витрината на звездата на ПАОК.

Ново признание

Още: Кирил Десподов издуха конкуренцията: Най-добрият в Гърция за месеца с разлика - класацията

Родният нападател бива считан за фаворит за спечелването на приза "Футболист на годината" в България. Ако това се случи, то ще бъде четвъртата такава награда на сметката на 27-годишният състезател.

Така той би могъл да задмине легендата на Локомотив Пловдив - Христо Бонев, който има три на сметката си. Също с толкова може да се похвали и Десподов, който бива награден през 2018 г., 2021 г., и 2022-ра година. Отново толкова има и Ивелин Попов.

Бившият ас на Левски и настоящ такъв на Ботев Пловдив обаче е далеч от челните места в битката за отличието. Така Десподов има възможност да изпревари тях и да се доближи до най-успешния български футболист в историята Христо Стоичков. Камата е ставал "Футболист на годината" 5 пъти.

Още: Саша Илич и треньорът на Кирил Десподов в ожесточен спор: Кой е най-добрият в Гърция?

Кой е номер 1 и какво предстои?

На върха обаче е друга легенда на ЦСКА в лицето на Димитър Бербатов. Голмайстор номер 1 за националния ни отбор е печелил наградата цели 7 пъти. Дали в Топ 3 ще има промени, предстои да разберем.

Срокът за гласуване в анкетата е до неделя (14-и януари). За същинската церемония все още няма насрочена дата, но се очаква да се състои в началото на февруари.

Още: ПАОК и Кирил Десподов загубиха дербито на Солун, българинът бе титуляр, но не игра цял мач (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички