Кандидат за президент на БФС призна, че е подкупил член на Изпълкома за манипулиране на мач


Кандидат за президент на БФС призна, че е подкупил член на Изпълкома за манипулиране на мач
Снимка: БГНЕС

1469 0

Президентът на Марица (Пловдив) и кандидат за президент на Българския футболен съюз Христо Христов обяви, че преди години е дал подкуп на член на Изпълкома на футболната ни централа за манипулирането на резултата на мач от неговия клуб.

Това разкри той при обявяването на своята кандидатура за президентския пост на БФС, като допълни, че ще разкрие името на взелия подкупа, а случилото се е от преди 2 години. 

"Когато бяхме в Б група, като президент на Марица дадох пари в брой на член на изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Името на човека ще съобщя на Конгреса на БФС. Това е много важно, не се страхувам, дадох му пари в брой няколко дни преди мача с цел да се манипулира. Готов съм да понеса отговорност, но тази практика трябва да престане. Сумата не беше много голяма. Човекът няколко дни след мача ми я върна. Мисля, че това не е най-важното", заяви Христов на пресконференция, който до момента е единственият официален кандидат за заместник на Борислав Михайлов.

Той подкрепи и искането на Наско Сираков за преразглеждане на договора за телевизионните права. "От четири години съм във футбола, на втората съм се сблъскал с такова нещо. Затова знам, че трябва да има промени в българския футбол - да няма президенти в Изпълкома. Аз съм независим".  Иначе, президентът на Левски Наско Сираков обяви, че не се страхува от война и дори може да не допусне камери на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички