Какви пари са нужни на български отбор, за да бъде шампион - отговорът на Александър Томов


Какви пари са нужни на български отбор, за да бъде шампион - отговорът на Александър Томов
Снимка: БГНЕС

1226 0

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че за да стане един клуб шампион в България, то той се нуждае от 7 до 10 милиона лева на година. Бизнесменът смята, че с изключение на Лудогорец, всички отбори трябва да се стремят към развитие на детско-юношеските си школи, а не привличането на чуждестранни футболисти. 

"За да бъде шампион един голям отбор, са необходими между 7 и 10 милиона годишно. Приходите идват през лятото от евротурнирите, а разходите са през цялата година. Затова много отбори ползват кредити през зимата, които се опитват да връщат през лятото", заяви Александър Томов в предаването "Лице в лице" по bTV.

През последните осем години шампион на страната неизменно става Лудогорец, който се ползва от силната финансова подкрепа на собственика си Кирил Домусчиев, както и на приходите от участието си в евротурнирите. През настоящия сезон разградчани вървят убедително към девета поредна титла.

В същото време двата основни конкурента на "орлите" - ЦСКА и Левски, минаха и минават през различни перипетии. През 2016-а "червените" стигнаха до фалит, а през тази година от същото са заплашени и "сините". Според Томов основната причина за драматичните събития в българския футбол е непрекъснатото вмешателство на политиката в собствеността на футболните клубове (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички