Ясен Петров посочи 3-те фактора за загубата и отсече: На тренировка имахме желание


Ясен Петров посочи 3-те фактора за загубата и отсече: На тренировка имахме желание
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2650 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Ясен Петров говори след неприятната загуба с 1:3 от Швейцария на старта на световните квалификации. Той посочи грешките и липсата на обиграване на този състав, както и безспорната класа на съперника, като основните фактори за поражението.

"Да, първите 15 минути бяха сблъсък с реалността. За първи път сме в този си вид, имахме 3 дни да работим. Допуснахме детински грешки, не знам дали от притеснение, или от много желание. Когато направиш такива грешки срещу толкова сработен отбор, той го наказва. През второто полувреме опитахме да играем футбол, донякъде нещата бяха по-прилични. Явно ни предстои много работа. Не мога да си го обясня това поведение. В съблекалнята и по време на тренировките те показаха, че искат. При 3:0 е прекалено късно и е много трудно да се върнеш.

Истината е, че в този вид защитата ни е за първи път. Не исках да правя там промени, защото виждате, че те влезнаха в мача после. В предни позиции Швейцария има много силни футболисти, физически също са с класа над нас. За нас беше по-добре да правим промени в атака, а не в защита при 0:3.

Всички, които се появиха като резерви, се представиха на добро ниво. За 3 дни няма как да направим чудеса. Поуките преди Италия - трябва да сме много концентрирани от първата минута. Футболът се играе 90 минути, а не само 45 минути" - заяви Петров пред БНТ.

А каква е внушителната разлика в цените на играчите на България и на Швейцария?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички