Жейнов: Трансферът на Филип Кръстев в Лос Анджелис може да влезе в топ 5 на България


Жейнов: Трансферът на Филип Кръстев в Лос Анджелис може да влезе в топ 5 на България
Снимка: Levski.bg

2898 0

Агентът на Филип Кръстев - Николай Жейнов, заяви, че ако америкнският Лос Анджелис откупи играча след година, трансферът ще влезе в топ 5 на рекордните за българи. Агентът посочи, че са преговаряли с шампиона на САЩ месец и половина и че до 10 дни очаква да пътуват до Ел Ей.

"Преговаряхме от 3 страни – Сити груп и в частност Ломел, които държат правата му, ние от страна на играча и американците. В този период имаше интерес към Филип и от други клубове, но преценихме, че това е най-добрият вариант за него. Имаше перипетии, които успяхме да преодолеем и в крайна сметка има разрешение от МЛС за трансфера", коментира Жейнов пред "Тема спорт".

"Относно сумата – всичко зависи от Филип, но той притежава страхотни качества и вярвам, че ще успее. Не съм преглеждал скоро какви точно бяха цифрите за рекордите. Естествено, трансферът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед трудно ще може да бъде подобрен към днешна дата от наш играч, но в топ пет мисля, че ще попадне. Истината е, че Лос Анджелис ще могат да откупят Филип за сумата от седем милиона евро. Оттам насетне можете да проверите на кое място ще попадне трансферът, ако се осъществи", добави той.

Българският агент вярва, че Кръстев може да извърви обратния път от САЩ към Европа, и то в силен отбор. "Има доста примери, особено в последно време за много сериозни трансфери от МЛС към Европа, и то не става дума само за американски играчи. Давам само пример, че преди няколко дни Лацио платиха 15 милиона евро за играч от МЛС. Рейнджърс пък са на път да вземат един футболист именно от Лос Анджелис.

Американският шампионат вече съвсем не е пристан само за стари кораби, както беше допреди известно време. Да, вярно е, че има и примери като Златан Ибрахимович, Гарет Бейл, а сега и Меси и Киелини, които отиват там в зенита на кариерите си, но това са по-скоро бутикови трансфери за имидж. Има много сериозни футболисти в разцвета на силите си, които след това се завръщат или отиват в Европа с голям успех", категоричен е той. А ето как от ФК Лос Анджелис обявиха трансфера на Кръстев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички