Ясно е кой е "Футболист на футболистите" в България за сезон 2019/20


Ясно е кой е "Футболист на футболистите" в България за сезон 2019/20

2162 0

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за "Футболист на футболистите" за сезон 2019/20 в България. Анкетата се организира от Асоциацията на българските футболисти и участват играчите от Първа лига и от Втора лига.

На второ място остана Антон Недялков от Лудогорец, а на трето - Тодор Неделев от Ботев (Пловдив). "Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист" - сподели Илиев.

За най-добър треньор бе избран отново човек от Локомотив (Пловдив) - Бруно Акрапович, който се превръща в едва втория чужденец, който печели наградата след Миодраг Йешич (сезон 2004/05). Златомир Загорчич от Славия и Илиян Илиев от Черно море са съответно 2-ри и 3-ти.

За едва втори път в историята на наградата, победителят съвпада с победителя от избора на спортните журналисти за "Футболист номер 1 на България" за съответната година. Предишният случай бе на Георги Миланов през сезон 2012/13, когато бе част от Литекс.

За първи път анкетата се проведе онлайн, като причината за това е пандемията от коронавирус. Тържествена церемония за награждаването няма да има. От Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите индивидуално.

Междувременно, Тити Папазов разкри какво е накарало футболистите на Левски да намалят своите заплати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички