Ясен е първият отбор, който влиза в Първа лига от следващия сезон


Ясен е първият отбор, който влиза в Първа лига от следващия сезон

2868 0

Вече е ясно името на първия отбор, който ще се присъедини към Първа професионална лига от следващия сезон. Това е Царско село, който си осигури историческо участие елита на родния футбол. Това се случи след равенството с ЦСКА 1948, като Царско село се нуждаеше само от точка, за да си подсигури влизането.

Иначе домакините бяха в голяма част от двубоя с човек по-малко, след като в 27-ата минута Реян Даскалов извърши фаул малко пред пеналта срещу Чавдар Ивайлов, за което получи директен червен картон. В последствие гостите изпълниха фаул, но право в стената.До края на Втора лига остават още 5 кръга, а през целия сезон съставът има 22 победи, две равенства и една загуба.

Интригата на върха остава единствено в двата тима, които ще играят бараж с последните в Първа лига за място в елита. Спорещите отбори за двете квоти са Арда (50 точки), Монтана (50 точки) и ЦСКА 1948 (47 точки). Изкачването на Царско село дава възможност през следващия сезон в елита шест от всичките 14 отбора да са от София, ако Септември и Витоша"запазят местата си в Първа лига.

А какво предстои за първия и втория в елита - Лудогорец и ЦСКА, до края на сезона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички