Битката за титлата в Първа лига: Какво предстои за Лудогорец и ЦСКА?


Битката за титлата в Първа лига: Какво предстои за Лудогорец и ЦСКА?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3972 0

Остава около месец до края на тазгодишната кампания в Първа професионална лига. През този сезон битката около върха беше и продължава да бъде ожесточена, като Лудогорец така и не успява да убеди, че превъзхожда с много преследвачите си. През сезона "орлите" допуснаха неочаквани грешки, а и показаха, че са свалили нивото си на представяне за стандартите, които самите те зададоха през последните 8 години.

Въпреки това - след последния кръг в елита на професионалния ни футбол, изглежда, че титлата се доближи до Разград за осма поредна година. През уикенда Левски и ЦСКА направиха равенство, което не помогна на нито един от двата тима, а бе в полза на "орлите". "Червените", които са големият конкурент за първото място на тима на Стойчо Стоев, вече са на 5 точки от върха. Левски пък е 6 точки зад ЦСКА и на 11 зад Лудогорец.

Има ли обаче шанс отборът на Любослав Пенев до края на шампионата да измести Лудогорец и каква е програмата на двата тима - ще разгледаме в следващите редове.

До края на първенството остават 6 кръга, като предстои и директен сблъсък между "червени" и "зелени" в 33-ти кръг. Предвид предимството, което има вече Лудогорец, то разградчани могат да си позволят и да не победят на "Българска армия", ако, разбира се, спечелят останалите си двубои. А в тези срещи 7-кратните шампиони имат три гостувания - на Черно море, Берое и Ботев Пловдив. Имат и домакинство на Левски, който по традиция играе трудно в Разград, и на Черно море. "Орлите" вече гледат единствено към първенството, след като отпаднаха за Купата и трудно биха допуснали отстъпление.

ЦСКА има 3 домакинства, включвайки и срещата с Лудогорец. Ясно е обаче, че "червените" се борят за Купата и не е изключено вече именно натам да насочат всичките си усилия. В сряда (24 април) им предстои реванш с Ботев в София, който може да се окаже най-ключовият за целия сезон, тъй като пловдивчани имат лек аванс от първата среща, която завърши 3:2. Победа в реванша може да вдъхне допълнително кураж и да ги "вдигне" и за двубоите в първенството, докато при отпадане съвсем ще се отдалечат от мечтата си за трофей. "Червените" също така имат и двубой с Левски, срещу който все още нямат победа този сезон - 2 загуби и 1 равенство.

В другите срещи до края имат три гостувания и две домакинства, включително това на Лудогорец. Преди него обаче имат две гостувания на Ботев Пловдив и на Черно море, като срещата с "канарчетата" е няколко дни след тази за Купата. След домакинството на разградчани гостуват на Берое, както и на Левски, макар "сините" да са символичен домакин в двубоя. А в последния кръг приемат отбора на Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички