Иван Иванов след общ резултат 2:10: Разликата в класите е само ментална и психическа


Иван Иванов след общ резултат 2:10: Разликата в класите е само ментална и психическа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1008 0

Треньорът на юношите на Славия - Иван Иванов коментира равенството на отбора му срещу Панатинайкос в Младежката Шампионска лига и цялостното представяне на футболистите му в надпреварата.

"Много е трудно след първия мач и това което се случи там, дори да си мечтаехме за нещо... Идеята беше да покажем действителното лице на този отбор. През първото полувреме особено доминирахме изцяло на терена и бяхме по-концентрирани и ефективни, можеше да водим с повече. През второто паднахме малко физически, имахме играчи, които не са достигнали до своето оптимално физическо ниво по една или друга причина.

Все пак показахме характер и радостното е, че не се предадохме и въпреки изоставането в резултата успяхме да изравним. Доволен съм от представянето. Класата между двата отбора е много минимална и тя се крие изцяло в психическото и менталното състояние на футболистите. Играчите на Панатинайкос са много по-подготвени и менталлно. Игрово от тактическа гледна точка и игра мисля, че нашия отбор изглежда много по-добре", обясни специалистът.

"Ако трябва честно да кажа какво се обърка в първия мач ще обидя някои от футболистите, но те вече си знаят грешките и слабите места. Начинът ни на игра е изцяло изграден върху централните защитници. Те и халфовете са може би най-важните в нашия отбор. След заминаването на Мартин Георгиев в Барселона, който беше лидер на защитната линия, ние загубихме много важен човек и в организацията на защитата.

Момчетата, които излязоха и играха в първия мач не бяха така готови психически за двубои от такова ниво. Много лесни голове допуснахме, лесно ни открадваха топката и се възползваха от всяка една наша грешка. От психологическа и ментална гледна точка ние не бяхме подготвени за такъв тип мач", добави Иванов.

Ето как се разви самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички