Иван Иванов: Когато освиркаха химна ни, ми идваше да изрека обидни думи


Иван Иванов: Когато освиркаха химна ни, ми идваше да изрека обидни думи
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

2510 0

Помощник-треньорът на националния ни отбор по футбол - Иван Иванов, сподели какви емоции е изпитал преди мача със Северна Македония. На свой терен феновете на РСМ освиркаха българския химни не спряха да обиждат играчите ни през целия мач в Лига на нациите.

"Очаквах негативно настроение, дори се усещаше с пристигането. Очаквах враждебността да бъде ярко изразена, но не очаквах да бъде така груба. Като чух първите освирквания на химна, ми идваше да изрека обидни думи. След химна се приближих към играчите и успях да ги нахъсам. В очите им имаше пламък и ярост. Дори напрежението между двете държави да е напрегнато, това не трябва да преминава в спорта. Това показва отношението на съседите ни към нас", коментира Иванов пред БНТ.

Бившият национал коментира и предстоящия жребий за квалификациите за Евро 2024. България запази позицията си в четвърта урна.

"Отборите в Европа са толкова равностойни... Има 5-6 държави с по-ниско качество. Всичко зависи от това как треньорът ще се сработи с играчите и какви идеи ще прокара на футболистите. Нивото ни е за четвърта урна и трябва да вървим нагоре. Не трябва да има свръхочкавания и да се създава допълнителна еуфория. Треньорите ще поставяме очакванията с надеждата момчетата да ги изпълнят. Отборът има много сериозно бъдеще", сподели той. А след мача в Скопие си присвоиха двама български национали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от ЦСКА

Как едно колебание спря легенда на Ман Сити за... ЦСКА!

Котдивоарската футболна легенда Яя Туре е един от най-именитите футболисти, които са могли да заиграят в българското...

Реклама
Най-четени новини

виж всички