Илиан Стоянов: Михайлов използва Гонзо в задкулисната си кампания, кара го да плаши клубовете


Илиан Стоянов: Михайлов използва Гонзо в задкулисната си кампания, кара го да плаши клубовете

5367 0

Бившият защитник на Левски Илиан Стоянов-Коловати разкритикува действията на БФС около конгреса и назначението на Георги Иванов-Гонзо за технически директор на централата. Той обвини бившия си съотборник, че служи като оръжие на Борислав Михайлов за сплашване на клубовете, които мислят да подкрепят Димитър Бербатов на следващия конгрес.

"Моят бивш съотборник Гонзо е поставен в БФС. Какво постигна той като ръководител в Левски? 4-5 години беше всякакъв там - и треньор, и директор, и администратор... Видяхме го как оправи Левски. В момента Боби Михайлов използва Гонзо за задкулисната си предизборна кампания. Карат клубовете да подписват някакви контрадекларации. Това не е нормално. Гонзо са го сложили като острие на предизборната кампания, да обикаля наляво-надясно и да плаши клубовете с тези декларации. В момента той не работи в полза на БФС, а в полза на Боби Михайлов", коментира Стоянов пред "България Днес".

"На предишния конгрес през есента имаше някакви нередности и измами. Хубавото беше, че излезе един човек като Бербатов и клубовете му повярваха. Това е супер и според мен на следващия конгрес, когато и да е той, Бербатов ще победи Боби Михайлов с разлика. Митко има план "Б" за конгреса, който няма да се състои на 18 март. Дочувам, че у някои клубове все още имало страх. От кой ги е страх и защо? Не им осигурява Михайлов бюджета. Свърши времето на репресиите и тарикатските номера. Нека клубовете знаят, че няма абсолютно нищо страшно да се гласува за друг", продължи Коловати, който от 18 години живее и работи в Япония.

"Промяната във футбола е задължителна. В момента някои хора от БФС са се хванали като удавник за сламка. Може би се притесняват, че като спечели Бербатов, ще се направи една пълна ревизия. Преди Боби биеше с по 200-300 гласа преднина, но сега е различно. Всичко трябва да бъде прозрачно, тук не говорим за намеса на държавата в БФС. Когато има сигнали, трябва да се проверяват. Ако трябва, и Бойко Рашков да се намеси, за да може тези задкулисни игри, които преди са правили, да приключат", категоричен бе бившият национал. А ето защо според Йордан Лечков няма да има нов конгрес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички