Илиан Илиев: След пандемията футболът си е същият, но хората в него трябва да се променим


Илиан Илиев: След пандемията футболът си е същият, но хората в него трябва да се променим
Снимка: Getty Images / Guliver

971 0

Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира ситуацията във футбола в световен мащаб след пандемията от коронавирус. Той заяви, че футболът няма да се промени, но хората в него трябва да се променят и да станат по-добри. Илиев говори пред португалската медия "TSF".

"Пандемията може да промени хората във футбола, да ги направи по-добри. Както в Португалия, така и в България, има много завист и много съперничество във футбола. След това, през което преминахме, трябва да сме по-добри хора и да има по-добри отношения между клубове и играчи, защото това е игра, не е война", заяви той.

"Вече играхме приятелски мачове и футболът си е същият. В някои отбори финансовата сила няма да бъде същата, но футболът не може да се промени", каза още Илиев.

Българският треньор като футболист игра в Бенфика, Маритимо и Салгейрош в Португалия. Той остави вратата отворена към това някой ден да работи като треньор в страната. 51-годишният Илиев кара трети сезон в Черно море, а единствения си опит в чужбина на този пост той натрупа в Ангола между 2014 и 2015 година. А какво революционно предложение за Първа лига направи той вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички