И отбор от Втора лига се присъедини към Левски и ЦСКА за тв правата


И отбор от Втора лига се присъедини към Левски и ЦСКА за тв правата

812 0

Кметът на Симитли и финансов благодетел на новия член на Втора лига Септември Симитли Апостол Апостолов заяви, че няма да допусне на своя стадион камери на телевизията, която държи правата за излъчване на професионалните групи.

"Не може един отбор от Втора лига да получава 1000 лева за 1 мач, а на нас токът за осветлението, койо трябва да платим за късен мач, да ни струва 2000 лева. Няма да допусна по никакъв начин камери и започвам преговори със северномакедонска телевизия да излъчва мачовете ни. За пореден път сме разочаровани от отношетнието на БФС към малките клубове“, започна той.

"Ние сме изплатили всичко на футболистите въпреки пандемията. Изрядни сме, но отношението, което получаваме, е направо обидно. И в Испания, и в Англия се подкрепят малките отбори и те получават сериозни пари, но не и в България“, заяви още Апостолов, който е и бивш футболен съдия.

Така Септември Симитли е третият клуб, който изрази несъгласие с разпределението на парите от ТВ права след Левски и ЦСКА. По-рано през деня се проведе среща на Футболната база в Бояна, след която вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, че договорът за ТВ правата остава.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама