Херо не очаква феърплей в Първа лига, разкри кои са контузените в Спартак преди дербито на Варна


Херо не очаква феърплей в Първа лига, разкри кои са контузените в Спартак преди дербито на Варна
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1111 0

Старши треньорът на Спартак Варна - Димитър Димитров, разкри, че има кадрови проблеми преди дербито с Черно море от 30-тия кръг на Първа лига, което ще се изиграе на 7 май (неделя) от 17:45 часа.

Срещата със сигурност пропускат Божидар Васев, който е със скъсан ахилес, Родни Антуи, който е с извадено рамо и Жоао Марио, който има мускулен проблем. Под въпрос пък е вратарят Кристиано Фигейредо, който има болки в коляното.

"В атака, даже и да искам, не мога да сбъркам нищо, защото имам само един човек. Имам идея, разбира се, за стартова единайсеторка, но по понятни причини няма да казвам състава сега", обясни Херо на пресконференция и допълни, че се надява да няма нови контузени в часовете до сблъсъка.

"Дербито си е дерби. Надявам се да бъде културна и коректна обстановка, да го няма този антагонизъм. Да бъде коректен и добър мач и по-добрият да спечели, това е целта на футбола".

"Лошото е, че допускаме елементарни грешки - дали неумението пред гола или пък грешките, които допускаме в защита, които ни костват много точки, можеше да имаме съвсем различен актив сега...", констатира наставникът на "соколите", а след това отговори на въпрос дали очаква феърплей в оставащите мачове от сезон 2022/23 в Първа лига:

"Не очаквам феърплей и това се потвърждава. Виждате определени резултати на определени отбори, които са меко казано съмнителни. Според мен има грешка в самата схема. Не трябваше да са шест отбора, а четири. Тези, които са на 11-о и 12-о място, ако имат точки, стават кръводарители - подаряват. Освен това тези отбори, които остават в четворка трябваше задължително да играят по два мача, за да има честност и коректност и да се види тогава реално срещу конкретен противник дали заслужаваш да останеш или не заслужаваш. Сега единият отбор ще трябва да играе два домакински мача и три навън. Това е липса на равнопоставеност, не е коректно направено. Такъв е регламентът, за съжаление. Хората, които са го мислили, не са го направили правилно", обясни Димитър Димитров.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Разкриха плановете на Славиша Йоканович след Динамо - влиза ли Левски в тях?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички