Официално: Красимир Балъков се завърна в Първа лига!


Официално: Красимир Балъков се завърна в Първа лига!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3429 0

Ръководството на Септември София съобщи официално, че се разделя с досегашния старши треньор Светослав Петров по 'взаимно съгласие'! Клубът назначава на негово място легендарния ни футболист Красимир Балъков!

Представянето на Бала ще бъде на 6 май (събота) от 14:00 часа, а дебютът му начело на тима - на 7 май (неделя) от 15:15 при домакинството на Пирин Благоевград от последния кръг на редовния сезон в Първа лига.

В момента Септември е на 12-о място в класирането със само 22 точки и ще трябва да се бори за оцеляването си в елита по време на предстоящата плейофна фаза в "Групата на изпадащите". Зад него са само Пирин Благоевград (21), Хебър Пазарджик (20) и Спартак Варна (17).

*57-годишният Краси Балъков е бил старши треньор на 4 клубни отбора в България - Черноморец Бургас, Литекс, Етър Велико Търново и ЦСКА 1948. За последно работеше в ЦСКА 1948, но напусна през лятото на 2021 година. Има и един престой начело на националния ни отбор - юни 2019 / октомври 2019 г. (общо 6 мача).

Ето какво гласи кратката публикация на Септември:

"Ръководството на #СептемвриСофия и досегашният старши треньор Светослав Петров постигнаха договорка да се разделят по взаимно съгласие!

Начело на #септемврийци застава легендата на българският футбол - Красимир Балъков, който ще бъде представен официално пред медиите и ще даде пресконференция утре - 06.05.2023г. от 14:00ч. в Пресклуб "България" на Национален стадион "Васил Левски"!

Пожелаваме успех на новият старши треньор на #Септември в битката за оцеляване!".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички