Херо: Лудогорец не познава нашия отбор, класата на Спартак Варна е доста по-различна от есента


Херо: Лудогорец не познава нашия отбор, класата на Спартак Варна е доста по-различна от есента
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1953 0

Наставникът на Спартак Варна - Димитър Димитров, говори на пресконференция преди подновяването на Първа лига. В събота (11 февруари, 15:00 ч.) "соколите" посрещат Лудогорец в първия си официален мач за 2023 година.

*Спартак е на последното 16-то място във временното класиране с актив от едва 8 точки. Тимът на Анте Шимунжда е на втора позиция с 43 пункта!

"Доволен съм от подготовката - условия и контролни срещи. Това, което искахме да направим го направихме. Действително, ако бяхме играли по-късно с Лудогорец, щяхме да сме по-стиковани. Лудогорец превишава като класи всички отбори. Шансове винаги има. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Лудогорец не познава нашия отбор и качествата на нашите играчи, може и да ги изненадаме", прогнозира Херо, цитиран от "Dsport".

"Имаме нужда от нови играчи на 1-2 позиции, но не искам да коментирам. В основни линии това е съставът, с който започваме първенството. Всички ще бъдат готови за този мач. Това се отнася и за Белусов, който чакаше български паспорт. Имахме нужда от още 1 седмица за подготовка, но първенството започва на 11-ти", констатира наставникът на Спартак и допълни, че класата в отбора ще е много по-различна от тази, която е демонстрирал през есенния дял от първенството:

"Мисля, че трябва да се развиваме във всички линии. Направихме селекция за цял отбор. Имахме идея да вдигнем класата. Ако сега започваше първенството Спартак нямаше да е на тази позиция. Идеята бе да комплектоваме балансиран състав и сега трябва да наваксваме в определени срещи. Ние сме се опитали да променим с потенциала. Класата е доста по-различна от есента. Тази селекция е правена от целия щаб и се надявам този потенциал да покаже своите качества. Каквото и да говорим сега, важни са резултатите", не отрече Димитров, но добави, че си остава оптимист за бъдещето на "соколите" в Първа лига:

"Няма как да не следя конкуренцията. Интересувам се от всичко, което се случва в другите отбори. Смятам, че всички се опитват да усилват потенциала и борбата ще бъде най-тежка. Знам в каква позиция се намираме. Приел съм, че трябва да направим всичко възможно. Оптимист съм. Потенциалът, с който имаме, ще ни помогне да излезем от тази ситуация. Надявам се да има силни характери, защото трябва да вземем всичко от някои мачове".

За финал Херо се съгласи с мнението на свои колеги, начело със Станимир Стоилов, че пролетният дял от шампионата трябва да започва по-късно:

"Времето ще е голяма пречка за футбола. Винаги искам нещата да са перфектни, за да може отборите да играят футбол. Привърженик съм на това да започваме по-късно. Условията в момента са ненормални. В това отношение моето мнение не се различава от това на колегите", каза Димитров Димитров.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Дуци отличи най-големите врагове на ЦСКА - БФС, шеф в Лудогорец и "българския Меси"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички