Стилиян Петров критикува избора на място за провеждането на Конгреса на БФС


Стилиян Петров критикува избора на място за провеждането на Конгреса на БФС
Снимка: Lap.bg

1562 0

Бившият български футболист Стилиян Петров бе гост в предаването "Тази сутрин" по БТВ и коментира случилото се по време на вчерашния (6-и декември) Изпълком на БФС, на който бе насрочена дата за Извънреден изборен Конгрес.

"След вчерашния Изпълком видяхме, че хората, които управляват от 18 години, не са си променили визията и начина на мислене. Мога да засегна три точки - вчера беше гласувано да не се впише Михаил Касабов като президент. Това означава, че Михайлов продължава и иска да бъде президент", започна той, а след това обясни защо самото място, на което ще се проведе Конгресът, е проблемно:

"Второто е затварянето на столичен хотел, за да може да се контролира. Проблем е, защото залата е много по-малка - вие медиите няма да присъствате. Не искате ли да отразявате какво става на един Конгрес, да покажете какъв е процесът, как се контролират тези делегати, когато са в една малка зала?".

Петров се обърна и към всички родни клубове: "С интерес следя изказванията на доста хора от българския футбол и най-вече от обкръжението на Борислав Михайлов - всеки излиза и обединява сили тази система да продължи да оперира, което ще е пагубно. Обръщам се към клубовете - съдбата на българския футбол е в техните ръце. Ако те искат да продължат така, ние ще изоставаме все повече, дори от нашите съседи. Да не говорим в глобалния пейзаж на световния футбол".

"Всеки говори за смяната на Борислав Михайлов. Ние като цяло трябва да променим мисленето и културата на българския футбол. Това какво ще намери следващият президент на БФС е нещо страшно. Да не стане като Румъния, където имаше затвор и арести за уредени мачове. Четири години по-късно те са на много по-високо ниво".

За финал бившият играч на Селтик, който е част от екипа на Димитър Бербатов, обясни: "Ние представяме нашата концепция вече две години и половина, показахме програмата пред клубове, кметове. Обиколихме страната два пъти и много скоро ще го направим отново - ще получите обновената програма, която да обсъдите. Някой от вас видял ли е дебат между кандидати за президент? От това, че екипът на Димитър Бербатов не работи в последните две години и половина, аматьорските клубове са загубили общо 7 млн. лв. Тези пари са отишли в лични интереси - това е големият проблем на българския футбол, хората работят за лични и нечии интереси, а не за българския футбол".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Разкритие: Името на човека на Боби Михайлов, който "трябва" да го замести в БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички