Гонзо: В Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита


Гонзо: В Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2898 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов изрази мнение, че инициативата да се търсят таланти в Трета лига е забравена в продължение на дълги години. Той допълни, че това сега се възобновява и трябва да донесе полза на професионалния футбол у нас.

Разликата между Първа и Трета лига

"Сигурен съм, че инициативата с турнира ще бъде от полза и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дължи години беше забравена, но е перфектна възможност да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това ниво", заяви Иванов на пресконференция преди първия ден на турнира, в който ще се срещнат сборни отбори от четирите Трети лиги.

"Този преглед е перфектна възможност не само момчетата да намерят по-добро бъдеще, но и да съберем добър аматьорски национален отбор. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита. Не е нормално изпадащ отбор да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите.

Клубовете си решават кого да развиват. Ако не ни подават добри футболисти, ние няма как да съберем добър национален отбор", коментира още Иванов, който наскоро коментира защо не беше викан Ивайло Чочев в националния отбор, въпреки доброто му представяне.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Шампионска лига

Българин от Левски е вкарвал повече от Ерлинг Холанд в мач от евротурнирите

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд изуми футболния свят, след като снощи допринесе с 5 гола за успеха...

Реклама
Най-четени новини

виж всички