Гочето: Не мога да гарантирам, че Бербатов ще решава истинските проблеми в БФС


Гочето: Не мога да гарантирам, че Бербатов ще решава истинските проблеми в БФС

1939 0

Легендарният наставник и бивш футболист Георги Василев–Гочето бе гост в предаването "Код Спорт". Специалистът, който е вдигал шампионската титла с три различни български отбори - Етър, Левски и ЦСКА, анализира последните събития в родния футбол. 

- Г-н Василев, Станимир Стоилов е човекът, който извади Левски от блатото, в което бе затънал. Защо успява според вас?

- Защото е много добре подготвен. Футболът е позната за него тема, сдъвквана много пъти, вкусвана в най-различни нюанси. Разбрал е смисъла на футбола в пълното му значение. Умее да води отбора си, умее да контролира събитията на терена. Мисля, че е израснал много като треньор. Успехът му в Левски е закономерен на база на това, което има зад гърба си като опит. Но това не е било случайно. Много години, в които той научи доста неща. Опитва се да прокарва неща в нашия футбол и там, където е имал ръководна роля като треньор. Виждам като съвсем логично това негово представяне.

- Кога ще видим в двата най-титулувани клуба в България футболисти, които са продукт на техните школи? Виждаме, че Стоилов дава шанс на момчета от школата…

- Гледам в селекцията на Кръстаич в националния отбор присъствието на доста нови млади играчи. Това са хора, които са излезли от нашите школи, наше производство. В националния отбор, освен Дюлгеров, Антон Недялков, Десподов, са футболисти, които или за пръв път влизат, или много рядко са достигали. Така че като говорим за българската школа, не трябва да я подценяваме, да слагаме черта и да я задраскваме, че не става.

- Коя е причината футболът ни да падне до нивото на Гибралтар?

- Ако кажа, че е срамно, мисля никой няма да го обидя. Но най-лесно е да оплюем. Нашият футбол има корени и там ще трябва да вложим надежда и да разчитаме на това. Гибралтар е свършил работата си срещу нас. Ние сме длъжни от това ниво нагоре да вървим, а не да слизаме надолу.

- Как виждате битката за президентското място между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов?

- Боби имаше достатъчно авторитет като футболист, участник на най-силното ни представяне на Световно първенство, направи кариера. На базата на този имидж се стигна и до поемането на тази длъжност. Дълги години вече работи. Ако се свързва неговото присъствие с някакви успехи, трудно можем да намерим такива във футбола.

Сега всеки казва, че е дошло време за промяна. Важното е промяната да бъде не само заради промяната, а заради смисъла на промяната. Да е по-добро, да има гаранция, че следващият човек, който ще дойде, ще бъде силният човек. Човекът, който знае да дирижира нещата в нашия футбол, който умее да напипва точните неща като проблеми, за да има ефект. Не мога да гарантирам, че Бербатов ще го направи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички