Гидженов: УЕФА ме анализира след всеки мач, за мен ЦСКА - Левски е голямо признание


Гидженов: УЕФА ме анализира след всеки мач, за мен ЦСКА - Левски е голямо признание
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2703 0

Професионалният арбитър Радослав Гидженов говори по време на свиканата пресконференция преди Вечното дерби между ЦСКА и Левски в събота. 

Най-чаканата среща в родния футбол за първи път бе поверена на младия съдия. Междувременно от БФС решиха да организират пресконференция този следобед във връзка с големия мач, а на нея присъстваха и останалите "замесени":

Асистентите Мартин Маргаритов и Диян Вълков, четвъртият съдия Никола Попов, както и ВАР и АВАР арбитрите Ивайло Стоянов и Георги Кабаков.

Коментарът на Гидженов

"Борбалан следва стриктно наредбите на УЕФА и опитва да предаде на всички нас изискванията на централата. Това ни помага да се подобрим на терена и смятам, че вървим в добра насока. 

За всеки съдия в България да свири ЦСКА - Левски е най-голямото признание. За мен това е стъпка напред в моята кариера. Мисля, че в събота ще дам най-доброто от себе си. Ще се постарая след мача аз и моят екип да не бъдем коментирани, а само футболните достойнства. 

В моята глава, в момента, е че трябва да се абстрахирам от всичко, което се пише по медиите. Аз си следвам стриктно правилата на играта и указанията от УЕФА. Спокоен съм и мисля, че ще се справя със срещата. 

На 32-години съм и съм най-младия международен съдия в България, но имам голям опит по терените у нас и в чужбина. Имал съм възможността да ръководя срещи пред пълни трибуни, така че това няма да ми се отрази. 

Върху мен няма никакъв натиск. Всеки двубой е под мониторинг от УЕФА. Има хора, които отговарят за моето представяне. Всеки мач се анализира, има видеоразговор, за да получа обратна връзка. Така се стремя да се подобрявам и да давам всичко най-добро от себе си.

На всеки един стадион приемам предизвикателствата по един и същ начин. За мен е най-важно да прилагам правилата на играта и да има феърплей", обяснява Гидженов. 

Вижте кога и защо съдиите ще започнат да говорят по-често пред медиите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички