Странно: Борислав Михайлов е входирал жалба - какво става с Конгреса?


Странно: Борислав Михайлов е входирал жалба - какво става с Конгреса?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2289 0

Дългогодишният президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който през декември миналия месец подаде оставка, е входирал жалба. Тя е в Софийския градски съд и е срещу решение на служител на Търговския регистър.

Причината е, че Търговският регистър отказа да впише поканата за свикване на извънреден Конгрес, за който дори бе посочена дата - 15 март 2024 година. А едно от основанията на ответната страна са, че Михаил Касабов не е вписан официално като временно изпълняващ длъжността президент на родната централа.

Борислав Михайлов пусна жалба до съда

Борислав Михайлов на пресконференция

В жалбата си до съда Михайлов посочва, че Търговският регистър (респективно Агенцията по вписванията) не може да действа като съдебна инстанция при проверка на заявените за обявяване обстоятелства. Бившият президент иска от съда да уважи жалбата и да отмени отказа на Агенцията по вписванията.

"Моля решаващият състав да има предвид, че съгласно константата съдебна практика, Търговският регистър /респ. Агенцията по вписванията/ не могат да действат като съдебна инстанция при проверка на заявените за обявяване обстоятелства.

Предвид на всичко изложено по-горе моля да приемете, че са налице предпоставките за обявяване в ТРРЮЛНЦ на заявената за обявяване покана за свикване на ОС /конгрес/ на БФС, да уважите жалбата и да отмените отказа на Агенцията по вписванията" - се казва в жалбата, пишат колегите от dsport.

При всички тези забавяния и обжалвания, както и упоритият отказ Касабов да бъде вписан като временно изпълняващ длъжността президент на БФС, изглежда трудно постижимо Конгресът да се състои по план. Както е известно, за него трябва сериозно технологично време, за да бъде организиран и подготвен.

Наскоро един от кандидатите за президент на централата Георги Градев обяви, че оставката на Борислав Михайлов е привидна и той всеки ден е в БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички