Генчев обяви, че напуска Локомотив София - вече е ясен новият му клуб!


Генчев обяви, че напуска Локомотив София - вече е ясен новият му клуб!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4214 0

Локомотив София завърши сезона на девето място в крайното класиране на Първа лига и с болезнено поражение - 0:2 от вечния съперник Славия, което на практика можеше да бъде избегнато. 

"Железничарите" попаднаха в серия от негативни събития през последните месеци, а изглежда, че те тепърва ще се развиват и увеличават. 

Едно от тях ще е напускането на наставника - Станислав Генчев, който беше начело за клуба по време на целия сезон, успя да постигне положителни резултати срещу родните грандове и да достигне до полуфиналите за Купата на България. 

Бъдещето на Генчев

След последния двубой за сезона той обяви, че ще напусне "Надежда": 

Преди началото на сезона целта беше да сме в тази група, в която сме в момента. В рамките на две седмици победихме Славия за Купата и първенството. През по-голямата част от сезона Локомотив София накара много отбори да се съобразяват с него. По принцип най-много съжаляваме за тази загуба с 0:6 и при Купата можехме да достигнем до финал.

Най-вероятно няма да остана в Локомотив София. Утре ще реша, преговарям с друг отбор – ще разберете утре", призна Генчев, който през пролетта бе свързван с куп отбори от родния елит.

Новият клуб на треньора

Оказва се, че специалистът ще се превърне в първия входящ трансфер в Ботев Пловдив през летния трансферен прозорец, съобщава "Тема Спорт". Така "канарчетата" ще се доверят на родния специалист за предстоящата изключително важна селекция и срещите през идния сезон. 

В понеделник вечерта разговорите между двете страни са завършили успешно и в сряда или най-късно четвъртък се очаква анонсиране на сделката между двете страни.

Той е бил избран пред наставник от Австрия. Ботев ще е четвъртият отбор е треньорската му кариера след Етър, Лудогорец и столичните "железничари".

Следете със SportLive.bg кой ще стане новият шампион на Първа лига в сряда!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички