В Арда не приемат за задължително преследването на седмото място, Генчев с коментар дали феновете на Локо Сф бойкотират


В Арда не приемат за задължително преследването на седмото място, Генчев с коментар дали феновете на Локо Сф бойкотират
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1917 0

Наставникът на Арда Александър Тунчев бе доволен от успеха срещу Локомотив София с 1:3, благодарение, на който кърджалии имат шанс за седмото място в Първа лига. Именно то дава право на бараж за място в Европа срещу четвъртия.

Мнението на Тунчев

"Не беше лесно, но успяхме да отбележим през първото полувреме. Пропуснахме и други, а нашата стара слабост е при статичните положения и те ни вкараха от такова. Радвам се, че се вдигнаха момчетата, да вкараме трети гол и да затворим мача“, каза Тунчев.

"Говорихме на полувремето, че 2:0 е коварен резултат и по някакъв начин ни вкарат, то ще им се върне ентусиазма. Това се и случи. При 2:0 на всеки един в главата е да запазим резултата, но не трябва да е така. Радвам се, че показахме характер. Ще се опитаме да вземем двата ни мача, ще направим всичко възможно. Най-важно сега е да се възстановим, това е цел №1. Няма нищо задължително във футбола, ще опитаме да стигнем до мач да играем за това седмо място. Ако са по-добри Славия, ще ги поздравим, продължи Тунчев.

Искрица надежда за Локо София, но само след гола

Станислав Генчев бе на мнение, че неговият Локомотив Сф е допуснал прекалено много грешки и не са се възползвали от шанса след върнатия гол.  "Щом сме загубили с 1:3, значи противникът се е представил по-добре. Имаха повече ситуации, успяха да вкарат три гола. Мисля, че мачът се реши през първото полувреме, когато допуснахме много груби грешки, при които бяхме наказани. През втората част опитахме да се върнем в мача, вкарахме и гол, но след това дори не успяхме да създадем ситуация да изравним. Имаше искрица надежда след гола, който вкарахме.

"Няма тренировка и мач без значение. Разбирам и футболистите - на доста от нашите момчета договорите им изтичат и вероятно ще сменят отбора си. Не трябва да бъде така, но е доста трудно и за тях. След като загубихме първия мач с Арда в Кърдажли, ние загубихме и шансове за седмото място. Футболистите трябва да дават максимума от себе си докрай", заяви Генчев.

"Не вярвам да е бойкот, може би защото е работен ден. Преди мача научих за цените на билетите и не мога да кажа нищо конкретно", каза още Генчев по повод увеличените цени на билетите за мача в "Надежда" от този двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички