Младоци на Славия направиха разликата срещу Локомотив София, но Европа остана мираж (ВИДЕО)


Младоци на Славия направиха разликата срещу Локомотив София, но Европа остана мираж (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

2818 0

Славия завърши сезона с успех над градския съперник - Локомотив София (2:0). Срещата от 35-тия кръг бе общо 5-та между двата тима през кампанията, след като се срещнаха и в турнира за Купата на България,а днешната победа за "белите" оформи по две победи за отборите и едно реми. 

В герои за възпитаниците на Ангел Славков се превърнаха младите българи Владимир Николов и Роберто Райчев, които реализираха в 88-мата и 90+1 минута на столичното дерби. 

Междувременно обаче и Арда спечели визитата си на Ботев Пловдив, което означаваше, че "сини" и "бели" събират равни точки в крайното класиране. Възпитаниците на Тунчев обаче имат своето предимство и така с 58 точки заемат седмата позиция, а за столичани остава осмата и изпуснаха баража за Европа, въпреки че разполагаха с комфортен точков аванс в началото на плейофите.

Като титуляр започна заменения в 12-тата минута Дарко Тасевски, който изигра последния мач в професионалната си кариера.

Първо полувреме

„Червено-черните“ създадоха първата по-интересна възможност. Те отправиха дебютния точен удар в  7-ата минута чрез Бруно Франко, но Николай Кръстев не срещна особени проблеми.

В 12-ата минута терена напусна Дарко Тасевски. 39-годишният халф изигра своя бенефисен мач и прекратява кариерата си. На неговото място се появи Иван Минчев.

Дарко Тасевски бе заменен в 12-ата минута и така 39-годишният халф прекрати кариерата си, а на негово място в игра се появи Иван Минчев.

Стражът на гостите спаси с крак удар на Галин Иванов в 20-ата минута. До почивката така и не падна гол в някоя от двете врати, а и темпото на игра спадна значително.

Второ полувреме

Домакините започнаха много по-офанзивно втората част и често атаките бяха посока врата на "железничарите". Това обаче не бе достатъчно за първо попадение в двубоя, тъй като нападенията завършваха без опасни положения. 

След около час игра възпитаниците на Генчев имаха претенции за дузпа, след като кълбото срещна ръката на Суарес, но съдията дори не прегледа ситуацията.

ГОЛ! Владимир Николов откри резултата едва в 88-тата минута след ефектно попадение, което резервата реализира от дистанция! 1:0!

ГОЛ! Роберто Райчев също се възползва от открила му се възможност след куп рикошети и удвои резултата с първото си попадение в прфесионалния футбол! 2:0!

Стартови състави

Славия: 12. Николай Кръстев, 3. Ертан Томбак, 37. Венцислав Керчев, 55. Натан Гасама, 4. Людовик Соарес, 17. Ерол Дост, 71. Кристиян Стоянов, 22. Дарко Тасевски, 33. Галин Иванов, 88. Тони Тасев, 8. Емил Стоев 

Локомотив София: 24 . Александър Любенов, 33. Алан Диас, 5. Дейвид Малембана, 15. Лука Иванов, 22. Ивайло Найденов, 26. Красимир Милошев, 18. Християн Чипев, 12. Бруно Франко, 13. Селсо Рапосо, 39. Антонио Вутов, 70. Димо Бакалов

Преди мача

Срещата е повече от рутинна за гостите, след като изостават от градския си съперник на 13 точки. Това обаче не му пречи да го спре по пътя към жадувания бараж, който ще заслужи седмия. Славия обаче влиза в последната си среща от плейофите като осми и равни на седмия точки Арда - 55 т. 

Двата тима са в сходна серия, но по-изненадваща е ситуацията на домакините, които загубиха преднината си и сега ще се надяват на чудо. Това се случи след три поредни равенства и допуснат обрат именно в Кърджали от последния кръг.

Локомотив София пък разполага с три загуби, две от които в последните срещи, равенство и победа в последните си 5 срещи. Позитивна е формата срещу Славия през сезона след победа, реми и загуба до този момент през сезона и успех за Купата на България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички