Галин Иванов: Не съм убеден, че Левски ще спечели Купата


Галин Иванов: Не съм убеден, че Левски ще спечели Купата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4566 0

Не съм убеден, че Левски ще спечели Купата. Това заяви днес нападателят на ЦСКА 1948, след като получи статуетката от Пресклуб България за Играч на 28-и кръг в Първа лига.

В редовната анкета сред футболните треньори и специалисти Галин Иванов спечели 8 гласа за хеттрика срещу Арда Кърджали при победата на „червените“ с 6:3 като гости. Втори с 6 гласа е Доминик Янков от Лудогорец, който записа 2 от 5-те гола на своя тим срещу нулевия резултат на ЦСКА. На трето място с 3 гласа е талантът на Левски Филип Кръстев, който се отчете с гол срещу Ботев Пд, а неговият съотборник с 1 глас Ноа Сонко Сундберг добави още едно попадение за победата на „сините“ срещу Ботев Пд с 2:0. Още 1 глас има за украинския футболист Евгени Сердюк, отбелязал гола за Черно море срещу Славия в равенството 1:1.

“Надявам се тази награда да не е последна и да имам поне още двойно по толкова. И да съм жив и здрав. Още съм млад – нищо, че съм на 34. Чувствам се добре физически и психически. Като гледам, за жалост, какво идва отдолу, няма да се откажа скоро”, бяха първите думи на Галин Иванов. Той смята, че ЦСКА 1948 има шанс за 7-то място в първенството на efbet Лигата, което ще им отвори пътя към евротурнирите. Футболистът увери, че ще се борят за постигане на тази цел, но първо трябва да спечелят предстоящия мач срещу Берое тази събота. Галин Иванов добави, че никой от ръководството не е поставял конкретна цел, но отборът винаги е играл за победа. При спечелен бараж за евротурнирите, трябва да бъдат привлечени класни играчи, стана ясно още на пресконференцията.

На въпроса за причините да отпадне отборът от първата шестица в първенството 2021/2022, след като година по-рано завърши на 5-о място, нападателят поясни: “Смениха се доста играчи от старта на шампионата. Имаше доста млади момчета, които не бяха готови за efbet Лига. Искат да играят тук и се заблуждават, че е като в Б или В група. То си пролича. Смениха се доста треньори. Ръководството взе мерки и сложи треньор, който стабилизира нещата и сега мисля, че сме добре“. Галин разказа, че отношенията в колектива са много добри: „Всички се познаваме доста добре. Нямаме никакви проблеми в това отношение. Събираме се с момчетата извън тренировки, говорим си. Ако се запази този колектив и за следващия сезон, отборът ще се бори не само за шестицата, но и за по-предни позиции“.

След края на първенството изтича договорът на Галин с ЦСКА 1948. Той сподели, че вече има предложения от други клубове, но не бърза с отговор преди да е завършил сезонът. Тогава ще реши накъде да поеме или да продължи кариерата си с „червените“. Офертите са от България, поясни Играчът на 28-и кръг.

На въпроса коя е основната причина за 11-та поредна година, без дори официално да е приключило първенството, Лудогорец да е неизменен шампион, Галин Иванов коментира: “Лудогорец е шампион, а може и още толкова пъти да печели титлата. Там нивото е европейско. Организацията и футболистите са на друго ниво. Другите отбори са колебливи. Лудогорец вземат важните мачове, дербитата. Ние ги бихме, но сигурно още толкова пъти ще са шампиони. Сега Левски, ако остане Станимир Стоилов, ще се опитат да ги спрат, но не мисля, че ще успеят. Заради базата, която имат, терените, на които тренираш, и стадиона, на който играе отборът. Всеки отбор трябва да има стадион, поне три тревни терена, а после да говорим за резултати, национален отбор и какво ли още не. Докато нямаме един европейски стадион, няма какво да говорим за футбол”.

Галин Иванов сподели и своята прогноза за предстоящия финал за Купата на България следващата неделя: “Доколкото чувам, всички мислят, че Левски ще спечели, но аз не съм убеден. Труден мач ще е за Левски, ЦСКА има по-опитни футболисти. Ще има много хора, дано няма проблеми по трибуните”, завърши опитният нападател.

Той бе категоричен, че винаги е готов за националния отбор, ако получи повиквателна. Там има доста млади играчи, готов съм да да помагам, допълни нападателят на ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички