Христо Стоичков: Господ винаги е бил българин! Щастливи сме, защото Стилиян е щастлив


Христо Стоичков: Господ винаги е бил българин! Щастливи сме, защото Стилиян е щастлив
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10553 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори пред медиите след емоционалния "Мач на надеждата", организиран от Стилиян Петров. Двубоят, събрал български и международни звезди, завърши 3:3, но донесе куп емоции за всички участващи.

Куражът, който никога не трябва да липсва

"Бяхме съпричастни, бяхме със Стилиян, когато прекара времето в ужас. Днес сме щастливи, защото Стилиян е щастлив, както се бореше на терена, така се бори и извън терена. Господ винаги е бил българин. Помогнал е на едно златно момче, което винаги е било голямо сърце, едно момче, което винаги се е трудило. Използвахме момента в 5-ата минута да отдадем също голямо уважение към нашия приятел и брат Петър Хубчев. Били сме заедно и като треньори. Това е продължителна битка, която вярвам, че ще я преодолее и всичко ще е наред“, каза Стоичков.

Той допълни, че духът, който имаме като българи, не трябва да ни напуска. "В тези моменти човек се нуждае най-вече от спокойствие. Мисля, че всички доктори, всички специалисти ще направят всичко възможно да го преодолеят.

На всички давам кураж, защото загубих баща си. По пътя много приятели загубихме. Тези, които имат упоритост да мислят, че утре е по-хубав ден, нека да го преодолеят. Самите трябва да го изживеят всеки ден. Стилиян след последния съдийски сигнал не искаше да се усмихне и ние го накарахме да се. Това е денят, в който вече е независим. Беше зависим, но вече не е. Невинаги сме побеждавали, но куражът не трябва да ни напуска", като преди това Стоичков изрази надежда за още една подобна среща с бивши съотборници и големи звезди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички