Етър си върна безценен екип от исторически мачове с Интер - Балъков помогна (СНИМКА)


Етър си върна безценен екип от исторически мачове с Интер - Балъков помогна (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

3220 0

Втородивизионният Етър зарадва своите привърженици със страхотна новина. Екип на отбора от паметните мачове срещу Интер за Купата на УЕФА (от 1974 одина) отново е на стадион "Ивайло". Става въпрос за фланелката с номер 5, която е била носена от бранителя Стефан Грозданов, който играе с нея на "Сан Сиро" и след срещата я разменя с Джачинто Факети.

Впоследствие фланелката му попада в колекционери, но неотдавна бива обявена за продажба - 400 евро. Фенклуб "Етър" се зае с откупуването, като фенове и легенди на клуба се включиха - в това число и Красимир Балъков.

Въпросният екип бе официално представен на церемония по време на паузата между полувремената на Етър - ЦСКА 1948 II.

Ето и цялото съобщение от Етър:

"Уникален екип на „Етър“ от паметните мачове срещу “Интер” (Милано) за Купата на УЕФА се завърна на стадион „Ивайло“! Фланелката е с № 5, била е притежание на защитника Стефан Грозданов, който играе с нея срещу “Интер” на 2 октомври 1974 г. на стадион “Сан Сиро”. Грозданов си е разменил след мача фланелката с Джачинто Факети, после тя става притежание на колекционери и бе обявена неотдавна за продажба за 400 евро.

С откупуването й се зае Фен клуб „Етър“, като средства дариха десетки фенове на „болярите“, както и легенди на клуба като Красимир Балъков. Уникалният екип бе официално представен на специална церемония по време на почивката на мача „Етър“ – ЦСКА 1948 II.

Представителят на Фен клуб „Етър“ Владимир Минев я връчи символично на именития треньор и футболист Георги Василев, който е играл и в двата мача с „Интер“. „Предисторията на тази фланелка е интересна. Тогава имахме само един екип, който бай Иван Печков го переше след мача и ни го даваха следващата седмица. Нямахме възможност да разменяме фланелки, както е модерно сега. И изработиха този екип специално за мача с „Интер“ (Милано), защото знаехме, че ще го разменяме с техните играчи. Този екип е ползван именно на двубоя с „нераздурите“, а мачовете ни с тях за Купата на УЕФА си остават паметни в историята на нашия клуб“, сподели Георги Василев.

От своя страна той предаде екипа на сегашния президент Деян Куздов, а фланелката ще заеме достойното си място в една от витрините на стадион „Ивайло“ заедно с шампионски екип на „виолетовите“ от 1991 г. Паметта трябва да се съхранява, защото не помним ли и ценим миналото, никога няма да имаме бъдеще!" - пишат от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички