Дългият сезон в Първа лига оставя родните национали почти без почивка


Дългият сезон в Първа лига оставя родните национали почти без почивка
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

1884 0

След като от Българския футболен съюз обявиха пълната програма от Първа лига до края на сезона се стига до два основни извода. Сезон 2022/2023 в български футболен елит ще приключи на 7 юни с последните 3 срещи от топ 6.

Малко почивка за националите и рекордно дълго първенство

Първенството стартира на 8 юли миналата година с двубоя Ботев (Пд) - Хебър. Това означава, че нашият шампионат може спокойно да кандидатства за рекордьор по продължителност в Европа. Случайно или не, той ще трае точно 11 месеца- 2, от които отидоха за традиционната зимна пауза, информира "24 часа"

Дългият сезон означава, че националите от българското първенство на практика няма да имат почивка през лятото. Най-вероятно ще им бъдат отпуснати едва няколко дни. Причината затова е лагерът на националния отбор, както и двубоите, които предстоят. Очакванията са на 11 юни Младен Кръстаич да събере избраниците си за двубоите с Литва и Сърбия за Евро 2024. Националите от нашето първенство ще приключат ангажимента си на 20 юни, когато вече ще текат подготовките на техните отбори за новия сезон.

Все още не е ясно официално кои ще бъдат повикани в националния тим, но имената , които често намират място са: Кирил Десподов, Антов Недялков, Тодор Неделев, Доминик Янков (Лудогорец), Иван Турицов и Християн Петров (ЦСКА), Ивайло Чочев, Даниел Наумов, Георги Русев, Радослав Кирилов (ЦСКА 1948), Марин Петков и Илиян Стефанов (Левски). Също така и вратарят на Славия Светослав Вуцов, който обаче е контузен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички