Дузпа извади Славия от миникризата срещу Арда


Дузпа извади Славия от миникризата срещу Арда
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1361 0

Славия победи Арда (Кърджали) с 1:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Успехът дойде в 80-ата минута, когато "белите" получиха правото да изпълнят дузпа и я реализираха успешно чрез Тони Тасев.

Успехът е първи за столичния тим в последните 4 кръга на шампионата ни, след като по-рано загубиха от Лудогорец, Хебър и Ботев (Враца). През пролетта до днес Арда пък бе постигнал 3 победи и бе загубил веднъж.

Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" в София не предложи кой знае какви футболни достойнства, а положенията пред двете врати бяха доста малко. В 33' се случи една от малкото интересни ситуации, като Анатолий Господинов изби удар отблизо на Галин Иванов, а след това бе на ниво и при добавката на Ахмед Ахмедов от вратарското поле.

Най-интересната ситуация в мача дойде в 80-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за Славия заради нарушение на Илия Юруков. Моментът бе разглеждан от ВАР няколко минути, а с изпълнението на единадесетметровият наказателен удар се зае Тони Тасев. Той успя да донесе ценните три точки на "белите", въпреки че Господинов успя да докосне топката.

В класирането в Първа лига столичани са на четвърта позиция, докато гостите от Кърджали са на осма. Любопитното е, че разликата между двата тима е само 3 точки, а с актива на "белите" - 38, са още два отбора - Локо (Пловдив) и Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички