ЦСКА 1948 се върна към победите пред погледа на Младен Кръстаич (СНИМКИ)


ЦСКА 1948 се върна към победите пред погледа на Младен Кръстаич (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2252 0

Пред погледа на националния селекционер Младен Кръстаич, ЦСКА 1948 постигна минимална победа с 1:0 срещу Арда Кърджали в двубой от 21-ия кръг на Първа лига!

По този начин "червените" се завърнаха към победите, след като миналата седмица изненадващо загубиха от Ботев във Враца. Кърджалийци пък развалиха впечатленията от двете поредни победи (1:0 срещу Септември и 5:0 срещу Локо Пловдив), с които започнаха официалната 2023 година.

Развой на мача

В 15-ата минута Арда получи пряк свободен удар на 26-7 метра фронтално срещу вратата на домакините. Радослав Цонев изпълни технично и силно, а топката профуча застрашително покрай горния десен ъгъл на Наумов. Пет по-късно диагонален шут на Карагерен рикошира на два пъти и бе на косъм да влети във вратата на гостите.

След половин час игра вратарят на ЦСКА 1948 трябваше да плонжира, за да избие далечен удар на защитника Сако. Станислав Тодоров пък вече бе показал цели 5 жълти картона - три от тях за играчи на Александър Тунчев.

В първите минути след почивката кърджалийци откриха резултата - Радослав Цонев центрира в наказателното поле, а на втора греда Алекс Петков засече топката с глава и се получи прехвърлящ удар, който влезе във вратата на Наумов. ВАР обаче прегледа ситуацията и се оказа, че е имало засада при подаването на Цонев.

В 55-ата минута се получи почти идентично положение пред вратата на "червените", като този път вратарят изби удара на Петков, при който кълбото падаше под напречната греда.

В 70-ата ЦСКА 1948 "разчупи нулите" - Георги Русев центрира от ъглов удар, а бранителят Елитон бе оставен непокрит, извиси се необезпокоявано и насочи неспасяемо с глава топката във вратата на Арда - 1:0. Това бе неговият дебютен гол за "армейците"!

В 85-ата минута Станислав Тодоров бе привикан от ВАР да прегледа на повторение грубо нарушение на Реян Даскалов, който вече имаше един жълт картон. Реферът прецени, че той заслужа да бъде изгонен с директен червен и така домакините останаха с човек по-малко в края на двубоя, но това не се оказа фатално.

*Със спечелените 3 точки тимът на Тодор Янчев събра актив от 42 на третата позиция, докато този на Александър Тучев остава на седмо място с 32 пункта. В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува на Локомотив София (3 март, 17:30 часа), докато Арда Кърджали ще приеме Спартак Варна (6 март, 17:30 часа)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички