"Вече никой не може да спаси Борислав Михайлов" - бившият спортен министър пита "кой е насъскал хората" за протеста


"Вече никой не може да спаси Борислав Михайлов" - бившият спортен министър пита "кой е насъскал хората" за протеста
Снимка: bfunion.bg

782 0

Бившият спортен министър Красен Кралев изрази мнение за случващото се покрай БФС и протеста, който бе организиран на 16-и ноември срещу управлението на родната централа. Според него вече няма кой да спаси Борислав Михайлов.

"Съгласен съм, че търпението е изчерпано, никой не може вече да спаси Боби Михайлов от оставката. Но дайте да видим хората, които стоят зад този протест. Имало е подготовка от седмица да се извърши този метеж в центъра на София. Вие вярвате ли, че човек от пернишкото село Ноевци може да организира подобна война в центъра на София? Аз не вярвам. Има много въпроси, на които не се отговаря.

Всичко ме навежда на мисълта, че този протест започва да се политизира. Ако се върнем малко по-назад ще видите кой министър е ходил на извънредния конгрес на тия хора и какви са връзките. Спортният министър има съвсем друга роля в случая. Той пряка намеса в организирането на този мач няма. В случая обаче той трябва да е лидер и медиатор", заяви Кралев пред "Euronews Bulgaria".

Проблемът вече стана политически

"Защо кметът разреши този протест? Можеше да не даде разрешение. Това е заплаха за живота на хората. Разполагали са с данни, че се подготвя насилие. Дайте да видим кой ги е насъскал тези хора, кой е организаторът на протеста. Ще ви кажа кой е – Ивайло Грозев. Той представлява клуб Черногорец (Ноевци). Не знам дали феновете знаят, че има такъв клуб въобще. Да проверим за връзките на този човек с екипа на Бербатов и Радостин Василев", продължи бившият спортен министър.

"Проблемът от чисто административен, засягащ БФС, стана политически. Отдавна стана ясно, че имаме проблем с управлението на футбола в страната и футболното хулиганство. Има и проблем с цялото управление на спорта през последните три години, който вече е политически. Много хора се опитаха да използват напрежението между фенове, БФС и собственици на клубове и да нагнетяват напрежение. Аз питам кой е истинският организатор на този протест? МВР не сподели пред обществеността с каква оперативна информация разполага за това какво е било подготвяно, а те имат хора във всички агитки". По-рано бе обявено и дали има наказани и отстранени полицаи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Назон от ЦСКА оспори зашеметяващ рекорд на Роналдо

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички