Официално: Кога ще се потърси отговорност от шефовете в МВР и СДВР за делата на протеста срещу БФС?


Официално: Кога ще се потърси отговорност от шефовете в МВР и СДВР за делата на протеста срещу БФС?
Снимка: Alexandar Karamfilov / LAP.bg

660 0

Чрез личния си профил в социалната мрежа Facebook народният представител Десислава Атанасова обяви, че свиква извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Причината - случилото се на протеста срещу БФС.

На него ще бъдат изслушани министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР, заместник-главният секретар на МВР, директорът на главна дирекция "Националния полиция", директорът на СДВР, директорът на главна дирекция "Жандармерия, специални опреции и борба с тероризма", както и директорът на дирекция "Инспекторат".

Това ще се случи в утрешния ден - сряда (22 ноември), от 14:30 часа. Ето и цялото публикувано обръщение от Атанасова във Facebook (без редакторска намеса):

"На 22.11/сряда/от 14.30, свиквам извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за изслушване на министъра на вътрешните работи, на главния секретар на МВР, на заместник-главния секретар на МВР, директора на главна дирекция "Национална полиция", директора на СДВР, директора на главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и директора на дирекция "Инспекторат" във връзка с осъществената охранителна дейност на заявения мирен протест срещу ръководството на БФС, проведен на 16 ноември 2023 г." - гласи то.

Утре ще бъде изслушан и президентът на БФС Борислав Михайлов, но от Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

А след ексцесиите на протеста срещу БФС - има ли отстранени полицаи и колко са те?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички