Димитър Бербатов: Нищо не е ясно, нищо не се знае за правилата на конгреса


Димитър Бербатов: Нищо не е ясно, нищо не се знае за правилата на конгреса
Снимка: LAP.bg

2156 0

Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, изказа недоволството си след Изпълкома на БФС. Бербатов заяви, че и след него няма ясни правила, по които ще се проведе конгреса през следващата седмица.

"В крайна сметка, за да е добре футболът ни, трябва да е добре БФС. Днес станахме свидетели на правилата за провеждането на конгреса - пак не са ясни, пак не взеха решение, не се знае какво ще се случва на самия Конгрес. Дали ще бъдем допуснати ние като кандидат-президенти, дали вие ще ще може да излъчвате като журналисти, дори не е ясно кои делегати ще гласуват.

Какво става с тези 23 клуба, които няма да бъдат и защо няма да бъдат с делегати на конгреса. 508 ще гласуват, но защо 23 няма да бъдат там. Нищо не се знае. Няма и дума за това дали ще бъдем допуснати ние като кандидат-президенти вътре в самата залата по време на обсъжданията. Ако се случи същото, което се случи на миналия конгрес, пак само президентът ще бъде вътре пред Изпълкома и делегатите и получава предимството" - започна Бербатов пред dsport.

"Абсурдно е това, което се случва в последните години. Може на моменти да изглеждаме досадни с това, което казваме, но това е риск, което сме поели. Днес след Изпълкома отново няма ясни правила. Поздравявам за решението да се гласува с интегралната бюлетина. Миналият път, на последния конгрес, е имало три бюлетини, с трите кандидата, гласуваш с едната, а другите две връщаш на зоналния си представител. Така контролът е пълен.

Сега не се знае как ще бъде гласуваното. Пак ще бъде по тъмните стаички, а няма да бъде пред самите делегати. Няма правила, хората си правят, каквото искат. Играе се много трудно без правила. Говорим за бъдещето на футбола в момента. Ние, които сме кандидат президенти се борим да дадем гласност, че нищо не се знае за правилата на самия конгрес" - завърши той.

А ето какво заявиха официално от БФС след Изпълкома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички