Величков: Изпълкомът смята, че предният Конгрес е бил проведен нормално


Величков: Изпълкомът смята, че предният Конгрес е бил проведен нормално
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1547 0

Петър Величков говори пред журналисти по време на Изпълкома на БФС, който бе свикан заради провеждането на предстоящия Конгрес на 12-и октомври. Величков, който представлява щаба на Димитър Бербатов вече, призна, че ще се гласува с интегрална бюлетина, което е напредък, но това е единствената точка, която настоящите управници са приели по идеите на екипа на Берба.

„Бяха ми предоставени писмено правилата за провеждане на конгреса. Бяха изчетени набързо от Михайлов и целият изпълком гласува по тези правила. Като цяло никаква промяна от минали конгрес. Все пак се върви в малко по-добра посока, защото бюлетината ще бъде интегрална, което съвсем не е достатъчно, за да може делегатите без страх и свободно да изразят волята си.

Ако ще се броят резултатите, както на миналия Конгрес – взимат се урните, прибират се някъде, изкарват се някакви резултати, това ще постави сериозни съмнения. Знаете в кой екип работя. Ние ясно споделихме точки, които ако бъдат приети, това ще даде легитимни резултати. Дали това ще стане, ще се реши явно в залата. Колегите ми от изпълкома смятат, че предният конгрес е бил проведен съвсем нормално и възнамеряват отново да бъде проведен така. С това изключение, разбира се, което е стъпка в правилната посока, а именно интегралната бюлетина. Точките, по които смятаме, че трябва да се проведат процедурите – нито една от тях няма аргумент против. Те водят към честен конгрес”.

„Сега нито е ясно колко бюлетини са напечатани, колко ще бъдат използвани, нито е ясно как ще бъдат броени”, завърши Величков.

По-рано днес пък стана ясно, че настоящото ръководство на БФС ще сезира УЕФА за изказване на Димитър Бербатов по телевизията - подробности четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички