Официално: 508 клуба ще отредят кой да е президент на БФС


Официално: 508 клуба ще отредят кой да е президент на БФС
Снимка: Български футболен съюз

1336 0

На днешната си организационна среща с цел уточняване на технически въпроси, касаещи предстоящия извънреден конгрес на БФС на 12.10.2021 г., Изпълнителният комитет на централата утвърди решенията на Бюрото на ИК относно съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите за конгреса и за промени в Устава на БФС.

Гласувано бе видът бюлетина, с която делегатите ще упражнят правото си на глас, да бъде интегрална.

Разгледан бе и докладът за футболните клубове-редовни членове на БФС, които следва да отпаднат като членове на централата съгласно чл. 29 от Устава на БФС. Членовете на Изпълкома констатираха отпадането на общо 5 ФК, като съгласно чл. 51, ал. 3 от Устава, решението влиза в сила незабавно. В следствие на решението редовните членове на БФС, които ще имат право на глас на извънредния конгрес на 12.10.2021 г. са общо 526.

Според доклада на комисията за подготовка на документите на конгреса, клубовете, излъчилите свой представител-делегат, са 508.

Членовете на Изпълнителния комитет също така приеха бюджета, с който БФС ще обезпечи провеждането на мероприятието, като значителният размер на сумата в сравнение с предишни конгреси е резултат от организирането на общо събрание в условия на пандемия и необходимостта от допълнителни мерки за осигуряване на безопасна среда за участниците и гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички