Димитър Бербатов: Кампания с ядене и пиене, не са спечелили, има съд


Димитър Бербатов: Кампания с ядене и пиене, не са спечелили, има съд
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

4135 0

Димитър Бербатов говори по-подробно пред медиите, след като приключи гласуването за нов президент на Българския футболен съюз. Както е известно, той остана съвсем близо до балотаж срещу Борислав Михайлов, а според Устава на БФС дори Михайлов е нелегитимен президент заради това. Все пак Бербатов призна, че не се отказва, ще търси правата на екипа му чрез съд.

"Опитах да обясня. Не разбрах какво ни отговориха. В устава е написано, това е правилното нещо, но… Ще оспорваме, има съд, може да се обърнем натам. Един глас не стига, те го извъртяха по най-безумната формула. Ние се водим по устава, но те не го правят. Следователно загубата е за нас в този случай, но не е правилното решение. 483 са вътре. Самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябва 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, няма да се отказваме. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата. Водещият от начало казва, че има 483 делегати, трябва 242 гласа, за да някой да победи. Накрая един глас не достига. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били допуснати по причини, които не са ми ясни. Защо не са допуснати? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че трябва 242 от 483. Каквото и да се случи ние сме морални победители. Направихме каквото зависи от нас. Бяхме свидетели. Видяхте какво опитахме да направим. Няма от какво да се срамуване, излизаме и говорим. Наше право е да оспорим това решение. Пак не се следва устава" - започна той.

"Вие трябва да имате претенции, защото не ви се даде възможност да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са само наблюдатели. Искахме да е максимално прозрачно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не успях да разбера. Нашият адвокат говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да обжалваме, но вътре не бяхме допуснати.

Имаше подвиквания, което е напълно нормално. Не беше правилното решение, така излиза. Стенограмата може да се предостави, така е записано. Ние сме за промяната. Различно поколение сме. Ще продължим да правим това, което правим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом трябва. Не знам как ви звучи на вас, но на мен ми звучи правилно като има 483 присъстващи делегати да го извъртат. Няма за какво да съжаляваме, само че пак се извъртяха правилата, което не е правилно. Не съм доволен от бройката гласове, благодаря на клубовете, които гласуваха за мен. Трябва да ги попитате защо не се спази устава" - продължи Бербатов.

След това насочи вниманието си и към някои нередности:

Преброяването мисля, че беше прозрачно. Имаше хора от УЕФА и ФИФА, които следяха нещата. Затова казах, че осем гласа към Порточанов не е повод за присмех, въпреки че го е приел за разочарование. Аз търсих единствено победата. Един глас тези хора си присвоиха и не им прави чест. Публична личност съм. Стилиян и Мартин това правим цял живот. Продължаваме с опитите да си търсим правата в съда, защото това, което случи днес най-накрая не беше правилно.

Вие ще видите последствията и сами ще си направите изводите. Видях снимките от банкетите вчера. Хората трябва да ядат, не може да ги съдим. Ясно е, че са събирани. Качих снимка как ние проведохме кампанията и как те – с ядене и пиене. Различни виждания на нещата. Ясно, че те плащат всичко. Не това обаче е най-важното .Трябваше да има балотаж. Неправилно решение на водещия не по устав. Ще си търсим правата.

Не са спечелили. Дали ще тръгне футболът, ние в това вярваме. Тез опити за схеми, а няма пари за отборите продължава и до днес и ще продължи. Ние сме опозиция и ще опитаме да оправим нещата, Направихме всичко, което зависи от нас. Не съм се допитвал до други хора. Не е рано, на 41 години съм. Сега е времето да се гради. То ще се случи рано или късно, но сега ще си търсим правата по някакъв начин.

20 клуба да не бъдат допуснати, дори 10 по необясними причини… Как са излъчили делегатите си. БФС няма право да пита. Винаги може да се намери вратичка някой клуб да не участва. Отбори от моя регион не бяха допуснати. Не съм запознат кои са точно тези. Трябва да питам и аз. Явно в случая са им отказали достъпа. Не знам дали са дошли. Тези отбори щяха да направят разликата" - завърши Бербатов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички