Чочев вкара 2 пъти - за ЦСКА 1948 и за Славия, при реми в малкото столично дерби


Чочев вкара 2 пъти - за ЦСКА 1948 и за Славия, при реми в малкото столично дерби
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1440 0

Славия и ЦСКА 1948 завършиха с равенство 1:1 своето столично дерби в 15-ия кръг на Първа лига. И двата гола в срещата вкара асът на гостите Ивайло Чочев - първия във вратата на Светослав Вуцов, втория в тази на своя отбор.

Националът се възползва от буквално първия сериозен шанс в мача и още в 3-ата минута изведе своя тим напред в резултата. Той засече с глава центриране в наказателното поле и откри - 0:1! В 9' пък Бастунов застраши "белите" след изпълнение на пряк свободен удар, но стреля встрани от вратата.

Славия дълго време не успя да се отърси от този ранен гол и повече от 20 минути не успя да организира нещо опасно в атака. "Белите" обаче пропуснаха най-добрата си възможност в 35' - Кристиан Стоянов проби в наказателното поле и намери там Галин Иванов, който обаче не уцели вратата.

ЦСКА 1948 започна силно втората част, но се размина с втори гол в 49', когато Георги Русев стреля опасно, но Вуцов успя да се справи. В 52' Чочев стана едновременно герой и антигерой за гостите в двубоя, след като си отбеляза автогол.

В ситуацията той се опита да изчисти топката след центриране на Тони Тасев, но вместо това с глава я прати във вратата на своя тим - 1;1. Славия се втурна в търсене на пълен обрат, но вместо това ЦСКА 1948 можеше да стигне до победата в 72', но Виячки изчисти навреме. В 82' пък Вуцов спаси точката за своя тим, след като се намеси класно при изстрел с глава на Чочев.

В класирането Славия се изкачи до шестото място, изоставайки от върха с 6 точки. ЦСКА 1948 е втори, като има равен брой точки с лидера ЦСКА, но и 2 мача повече от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички