Черно море се разбра с Етър за отлагане на II-ри кръг, урежда отлагане и на първи


Черно море се разбра с Етър за отлагане на II-ри кръг, урежда отлагане и на първи
Снимка: Официален сайт на Черно море

872 0

Треньорът на Черно море Илиан Илиев разясни какво се случва в тима, след като бяха установени 16 случая на заразяване с коронавирус. Той призна, че заразените в клуба са 18, от които само трима скоро са дали отрицателни резултати. Останалите продължават да са под карантина. Илиев призова Медицинската комисия към БФС да се намеси в техния казус и разкри, че от Етър са приели да отложат мача с тях от втория кръг на новия сезон. Водят се разговори със Славия да се отложи и мачът от първия кръг.

"Продължаваме да сме под карантина, една част 18-и ден, друга – 17-и. Знаете, че след PCR тестовете на 3, 4 и 5 юли, 16 души имаха позитивен резултат, а след тестовете на 9-и юли, към тях се присъединиха още двама – Исмаил Иса и Димитриос Хантакиас. От всичките 18 само трима дадоха отрицателни резултати на последните два PCR теста – Илиан Илиев-младши, Васил Панайотов и Мартин Дичев. Останалите 15 души – 11 играчи, треньори и масажист, сме под карантина", заяви треньорът пред "Петел".

"Ние с Петьо Костадинов изкарахме доста тежки първи три нощи. С температура, треска, всички вируси - летни и зимни, се бяха събрали в един. След четвъртия ден досега нямаме никакви симптоми, както голяма част от заразените футболисти още от началото на втория ден нямаха никакви симптоми. Трудно е да се открие първоизточникът. Ние правим вътрешно разследване, преосмисляме нещата, анализираме къде сме сгрешили и имаме някои отговори, но ще ги запазим за нас", допълни той.

"Не можем да започнем подготовка заради това, че сме под карантина. В момента с Мартин Христов тренират шестима футболисти плюс юношите. От Етър се съгласиха да отложат мача ни от втория кръг в новото първенство. Очакваме отговор от Славия за двубоя ни от първия кръг. Не ни е страх да изиграем първия мач със Славия и другите срещи с юношески състав. Но мисля, че след като започваме едно ново първенство, всички отбори трябва да са равнопоставени и в БФС да преосмислят това, което се случва при нас, в Локомотив Пловдив и други отбори. Нека сега д-р Михаил Илиев или някой от Медицинската комисия да изрази становище дали ще е нормално, предвид това че на 24 и 25 юли ни предстоят нови тестове и ако, Дай Боже, те са отрицателни и започнем нормална подоготовка на 30 юли, само след седмица да играем официален мач", каза още Илиев. А кой е последният от Първа лига, заразил се с вируса, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички