Ботев надви Черно море с гениален гол на Вутов и мечтае за Европа


Ботев надви Черно море с гениален гол на Вутов и мечтае за Европа
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

781 0

Ботев Пловдив победи като гост Черно море с 1:0 и по този начин "жълто-черните" си осигуриха частие в баража за определяне на последния български тим, който през следващия сезон ще играе в Лига Европа. Пловдивчани ще научат своя съперник утре. Техен съперник ще е някой измежду Левски, Славия или ЦСКА.

"Моряците" и "канарчетата" се срещнаха за трети пъти този сезон. В първия мач Черно море спечели с 2:0 във Варна, а в ответната среща в Пловдив нямаше победител - 1:1. Черно море игра с голяма част от младежите си в този мач, тъй като повечето от титулярите им са заразени с коронавирус.

Единственото попадение за пловдивчани отбеляза Антонио Вутов в началото на втората част. В 54' топката стигна до него, който много добре я поведе и нанесе удар, който бе пласиран в горния ляв ъгъл на вратата. Иначе още в 7' Тодор Неделев можеше да открие, но Митрович изби и топката се отклони от дясната греда.

В 28' Черно море създаде първата си по-сериозна голова опасност. Матиас Курьор се възползва от грешка на Филип Филипов, но ударът бе отразен от Янко Георгиев. В 70' Фабио Бурбано проби и намери Антонио Вутов. Последва удар, който обаче бе блокиран от защитник. Десет минути преди изтичането на редовното време защитата на гостите на два пъти се пропука сериозно и като по чудо резултатът остана непроменен, като Курьор на два пъти можеше да се разпише.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички