Черно море се похвали с 5-и национален състезател


Черно море се похвали с 5-и национален състезател
Снимка: chernomorepfc.bg

1021 0

Черно море се похвали с още един свой състезател, който ще бъде част от националния тим на своята страна. Нападателят Меди Кета е петият играч на варненци, който бива повикан да брани цветовете на своята родина.

Офанзивният футболист ще има възможността да играе за Гвинея - Бисау, откъдето е родом. Останалите играчи на "моряците", които получиха повиквателни са вратарят Иван Дюлгеров, бранителите Виктор Попов и Росен Стефанов, както и нападателят Николай Златев.

Ето какво написаха от клуба на своя уебсайт:

"Офанзивният футболист на Черно море Меди Кета получи повиквателна за националния отбор на Гвинея – Бисау. Играчът на „моряците“ ще се присъедини към представителния тим на 19 септември в Португалия за лагер до 27-и. Отборът на Гвинея – Бисау ще играе контрола с Мартиника на 24 септември. Преди него още четирима „моряци“ бяха повикани в различните национални тимове.

За представителния отбор на България са повикани вратарят Иван Дюлгеров и бранителят Виктор Попов. Двамата ще вземат участие в турнира Лига на Нациите срещу тимовете на Гибралтар и Северна Македония. Българите приемат Гибралтар на 23 септември на стадион “Лудогорец Арена в Разград и гостуват в Скопие на 26 септември.

В младежкия национален тим пък попадна бранителят Росен Стефанов. Той ще участва в тренировъчния лагер на отбора ни до 21 години и в двете контроли с Унгария и Сърбия, съответно на 23 и 27 септември.

Николай Златев пък е повикан в юношеския национален тим до 19 години за три мача от квалификационния кръг на УЕФА за класиране на Европейското първенство в к.к. Албена. На 21 септември играем с Азербайджан, на 24-и излизаме срещу Люксембург, а на 27-и срещаме отбора на Турция".

Ето с кой добре познат нападател се подсилиха "моряците"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички