Черно море потрепери, но записа 11-а победа за сезона, ала остана втори


Черно море потрепери, но записа 11-а победа за сезона, ала остана втори
Снимка: Lap.bg

801 0

Вторият във временното класиране в Първа лига - Черно море, победи Крумовград в мач от 18-ия кръг на шампионата. У дома "моряците" се наложиха над 11-ия в подреждането с 3:2 за своята 11-а победа от началото на сезона. 

Точни за успеха на "Тича" бяха Васил Панайотов и Алекс Фернандес на 2 пъти. Панайотов откри в 15-ата минута, Фернандес покачи на 2:0 в 44', а третия гол за "моряците" бразилецът реализира 10 минути по-късно. За гостите точни бяха Димитър Тонев в 66' и Божидар Кацаров в 89'.

"Моряците" поведоха след четвърт час игра, когато след добра комбинация Васил Панайотов стреля фронтално от границата на наказателното поле, намирайки долния ляв ъгъл на Макенджиев. Асистенцията бе на Атанас Илиев.

В 18' феновете на "Тича" скандираха мощно "оставка" по адрес на БФС, каквато практика се установи почти на всеки български стадион в последно време.

В 39' Крумовград получи страхотна възможност да изравни, но нацелиха гредата. Малко след това Мазир Сула прати топката над вратата в опит да даде комфортна преднина на Черно море.

Минута преди края на първото полувреме домакините стигнаха до втори гол. След ефектна и ефективна комбинация Сула центрира за Алекс Фернандес, който засече и прати топката във вратата на Крумовград за 2:0.

Девет минути след почивката "моряците" поведоха с 3:0 след страхотен удар на Алекс Фернандес от 23 метра, топката влезе под напречната греда. След това обаче "моряците" свалиха темпото и съперникът се възползва от това.

В 66', след добра атака, Алекс Колев свали за Димитър Тонев, който от границата на наказателното поле намери левия ъгъл на Дюлгеров - 3:1. Крумовград надигна глава и в самия край на редовното време притесни варненци и феновете в мразовития ден, връщайки още едно попадение. То бе реализирано от Божидар Кацаров в 89-ата минута, но до точка тимът на Крумовград не успя да стигне и загуби във Варна.

В ситуацията Тонев изведе Алекс Колев в коридор, а ударът му се отби в гредата. Отбитата топка достигна до Кацаров, който от по-малко от 2 метра не сгреши - 3:2. Попадението бе прегледано с ВАР заради съмнения за засада и в крайна сметка бе признато.

Черно море остава втори в Първа лига с 39 точки, тъй като в доиграването на мача с Етър ЦСКА победи с 2:0 и остана на върха. Крумовград остава на 11-а позиция с 18 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички