Царско село опустоши Ботев (Вр) и ги прати при изпадащите


Царско село опустоши Ботев (Вр) и ги прати при изпадащите
Снимка: Lap.bg

884 0

Ботев (Враца) претърпя осма поредна загуба в първенството, след като отстъпи с 0:3 на Царско село. Мачът бе белязан от изгонването на Илия Миланов от състава на врачани през второто полувреме заради втори жълт картон. Поредното поражение натика Ботев в зоната на изпадащите в Първа лига.

Ботев (Враца) изигра един от най-слабите си мачове през шампионата. Съперникът поведе още в 12-ата минута, когато Андерсон Кордейро се измъкна между двама защитници на домакините, изскочи сам срещу вратаря и го прехвърли за 1:0.

12 минути по-късно гостите удвоиха преднината си, след като получиха дузпа за нарушение на Венцислав Керчев срещу Панайотис Лука в наказателното поле. Защитникът на врачани получи жълт картон, а Лука превърна наказателния удар в попадение.

Ботев остана с човек по-малко в 72-ата минута, когато защитникът Илия Миланов получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу автора на първия гол. След няколко пропуснати шансове, Царско село поведе с 3:0 в 73'. Тогава Димитър Костадинов финтира Лагоа в наказателното поле и с прецизен удар вкара топката в долния десен ъгъл на Красимир Костов.

Врачани можеха да останат и с 9 души на терена, след като Валери Домовчийски влезе с бутоните напред в краката на Нганиони. Това се случи в 88-ата минута. Капитанът на "зелените" обаче се размина с жълт картон.

Със спечелените само 15 точки Ботев падна до 12-ото място в класирането в Първа лига. Царско село е осми с 6 точки повече. Врачани не бяха падали толкова тежко от половин година насам - през август те бяха разбити с 6:0 от Берое в Стара Загора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички