Арда изтърва аванс от 2:0 с човек повече, но все пак би Ботев (Враца) и нахлу в топ 3 на Първа лига


Арда изтърва аванс от 2:0 с човек повече, но все пак би Ботев (Враца) и нахлу в топ 3 на Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1059 0

Арда нахлу в топ 3 във временното класиране на българската Първа лига, след като победи изключително драматично Ботев (Враца) с 3:2. Домакините имаха аванс от 2:0 в резултата и бяха с човек повече, но въпреки това бяха на косъм от това да изтърват 3-те точки.

Изгледите пред кърджалии да запазят мястото си в 3-ката след края на кръга не са никак лоши, тъй като единствено Локомотив (Пловдив) може да ги измести оттам, но "смърфовете" имат много тежък двубой срещу шампиона Лудогорец.

Иначе домакините в днешния мач излязоха напред в резултата още в 4-ата минута, когато Жуниньо се възползва от кошмарна грешка на Н'Диайе, открадна топката, напредна и стреля прецизно, за да се разпише. В 29-ата минута Крумов засече с глава центриране от ъглов удар на Спас Делев и удвои аванса за своя тим. Малко след това грешникът за първия гол Н'Диайе си изкара и втори жълт картон, заради което бе изгонен, а положението на врачани изглеждаше напълно обречено.

Арда вече предвкусваше успеха рано-рано, което изигра лоша шега на отбора. В 74-ата и 82-рата минути гостите отбелязаха две бързи попадения чрез Даниел Генов и Чавдар Ивайлов, но само, за да видят надеждите си отново попарени от Спас Делев, който донесе така важния успех за тима си в 85-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички