Ботев (Враца) плати дълг от над половин милион към НАП


Ботев (Враца) плати дълг от над половин милион към НАП
Снимка: Фейсбук страница на Ботев Враца

1179 0

Ботев (Враца) е на път да се превърне в първия клуб у нас, който реално погасява натрупаните в годините задължения. Става дума за дългове към НАП, които бяха генерирани още в периода 2012-2015. Обслужването на тези задължения и лихвите по тях са най-голямото предизвикателство за клуба извън терена в последните 5 години. Сега обаче е взето генералното решение да бъде изплатена цялата главница към НАП в размер над 520 000 лв. и вчера плащането е извършено, обявиха от клуба.

Остават около 350 000 лв. лихви, които ще бъдат разсрочени на минимални месечни вноски в следващите 5 години. Най-важното е, че върху тази сума няма да се начисляват нови лихви и погасяването им няма да бъде проблем.

С този изненадващ ход управата на врачани иска да постигне двоен ефект - да се отърве от непрекъснато нарастващите лихви по тези задължения, на първо място. Според председателя Христо Илиев дълговете се обслужват и намаляват непрекъснато от 2016 година насам, но лихвения процент е огромен и реално работата на клуба не се е облекчавала, въпреки големите вноски. Задълженията пък са отблъсквали много потенциални партньори през годините и този ход би трябвало да насърчи нови инвестиции в клуба.

"Въпреки пандемията, имаме уверение от всички наши партньори, че ще продължат да помагат на клуба, което ни дава увереност да вземем това трудно решение. Истината е, че само с финансова дисциплина и икономии не може да се развива професионален клуб. Ще трябват и свежи постъпления от нови спонсори, както и драстично да увеличим приходите от продажба на билети и карти", обясни Христо Илиев. Според него активността на феновете и бизнесът във Враца ще бъдат много важни в идните месеци.

"Оттук насетне най-важната задача е да не допускаме отново такива колосални за нашите мащаби дългове. Сега ние реално платихме задълженията на други хора, управлявали клуба преди 7-8 години. Те висяха като воденичен камък на шията на отбора", обясни Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички